Ofrena floral en record de Miguel Ángel Blanco

El PP recorda el regidor d'Ermua segrestat i assassinat per ETA al monument 'Justícia' de la Plaça Tomás y Valiente

  • Redacció
  • Dilluns, 16 Juliol 2018 10:53

Homenatge a Miguel Ángel Blanco

Dissabte al migdia es va fer l'homenatge anual a la memòria de Miguel Ángel Blanco, regidor del PP basc assassinat per la banda terrorista ETA el 1997. L'acte l'organitzava l’ACVOT, Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes, representada pel seu President , sr. José Vargas, la Junta Local del PPMataró y les Noves Generacions del PPMataró, donat que en Miguel Àngel Blanco era un jove militant de l’organització quan va ser assassinat.

L’acte s’emmarca dins dels que es realitzen a tota Espanya per la Fundació Miguel Angel Blanco, i va consistir en la lectura del manifest escrit per la mateixa Fundació  per part del Sr. José Vargas, una breu al·locució del President dels Populars Mataronins, on va reclamar d’una vegada per totes la col·locació del Monòlit en memòria de totes les víctimes del terrorisme a la Plaça Tomás y Valiente, víctima també d’ETA. 

Homenatge a Miguel Ángel Blanco

Una víctima mataronina
José Manuel López, en la línia de preservar la memòria de les víctimes, va parlar d’una víctima mataronina, el Policia Nacional Alfonso López Fernández, que tenia domicili a Mataró i una filla mataronina malgrat estar destinat al País Basc el setembre de 1982 quan va ser assassinat junt amb 4 companys més a Renteria. Va ser inhumat a l’Església Sagrada Família de Cirera el 16 de setembre de 1982, i que la ciutat ha oblidat i mai homenatjat.

En aquest sentit va recordar que són vigent més que mai el lema de les víctimes “Memòria, dignitat i justicia” i que cal que siguin les víctimes qui faci el relat del que van viure.

Homenatge a Miguel Ángel Blanco