L'Associació Somriures Conjunts col·laborarà en activitats de voluntariat per als infants hospitalitzats

L'objectiu és contribuir a fer una estada més agradable als infants ingressats a l'Hospital de Mataró i als seus familiars


Somriures Conjunts

Nou noies de 1r de Batxillerat de l'Escola Pia de Mataró van crear l'any passat el projecte Somriures Conjunts, que té la finalitat de crear una xarxa de voluntaris que facin somriure els nens ingressats a l'Hospital de Mataró. Entre les activitats que organitza el projecte solidari hi ha jocs, titelles, màgia, contes i manualitats.

L'objectiu és convertir els hospitals en espais més amables mitjançant jocs, contes o simplement companyia de les voluntàries, tot i que sempre amb la col·laboració del personal sanitari de l'hospital.

Les creadores del projecte expliquen a la seva pàgina web que "en hospitals d'altres ciutats ha funcionat molt bé i creiem que els nens i nenes de l'hospital de Mataró mereixen que es posi en marxa aquest projecte". La iniciativa obre les portes a qualsevol persona, ja que tothom pot col·laborar mitjançant aportacions econòmiques o com a voluntari a l'hospital.

Una iniciativa feta realitat

El projecte va sorgir fa tot just un any, quan les alumnes de l'Escola Pia van haver de crear un projecte que fos beneficiós per a la societat a l'assignatura d'"Emprenedoria social". Des d'aleshores, s'ha creat un conveni entre l'associació i l'Hospital de Mataró, el qual s'engloba dins de la línia 4 del Pla Estratègic del Consorci 2017-2020, que proposa obrir l'organització a l'entorn social, tot establint i consolidant relacions amb diverses associacions de la comarca.