El MESSMataró finalitzarà aquest dissabte amb la “III Escola d’Estiu de la XES”

Parlem amb Sandra Ezquerra, ponent d’aquest dissabte i qui ens introdueix el concepte d’economia feminista

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 29 Juny 2018 00:00

Cultura 2018, escolaestiu

Aquest dissabte 30 de Juny a les 10:30, el Mes de l’Economia Social i Solidària arriba a la seva fi amb la “III Escola d’Estiu de la XES”. Parlem amb Sandra Ezquerra.


Què és l'economia feminista?

L'Economia feminista és un cos teòric i polític de pensament que sorgeix per posar en dubte el biaix androcèntric de l'economia convencional, tant l'ortodoxa o neoliberal com l'heterodoxa (socialdemòcrata, o fins i tot, la marxista). Qüestiona que l'activitat econòmica rellevant per a la reproducció social i per al funcionament de l'economia capitalista es limita a l'àmbit considerat productiu o mercantil. I reivindica totes aquelles activitats no remunerades dutes a terme històricament per les dones, que són garants del benestar col·lectiu i de la reproducció de capital. El treball no remunerat de cura de les persones n'és un exemple paradigmàtic.

Ens pots dir alguns exemples pràctics de com l'economia feminista pot impactar a la vida de les persones?

Per exemple, reivindicant la importància de les cures i posant-les al centre de l'activitat econòmica.
Això es pot traduir en com una iniciativa concreta de l'Economia Social i Solidària, pot prendre mesures i iniciatives per evitar el biaix androcèntric que caracteritza l'economia convencional a partir de la reflexió de com es divideixen les tasques, responsabilitats i altres, entre homes i dones.

T’esperem aquest dissabte a la sessió de la “III Escola d’Estiu de la XES” a partir de les 10:30 a l’Edifici de Cafè de Mar (C/Santa Rita, 1 - 08301 Mataró), una sessió que porta el nom de “Economies feministes: esbrinant com posar la vida al centre de l’economia”.
L’acte requereix inscripció.

Més info a: www.xes.cat o amb els hashtags #MESSMataró i EscolaESStiu