Fer xarxa per una societat més justa

Els impulsors de Mataró LGTBI volen convertir-se en l’entitat de referència a la zona i es proposen pensar globalment per aconseguir una societat més justa i igualitària

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 25 Juny 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, mataró contra homofobia

El dimarts 26 de juny tindrà lloc la presentació d’una nova entitat a la ciutat que es vol postular com l’associació de referència per les persones del col·lectiu LGTBI. Es tracta de Mataró LGTBI, una associació que vol visibilitzar i unir les persones que volen lluitar per la igualtat d’aquest col·lectiu. L’entitat té la intenció de teixir una xarxa amb altres entitats de Mataró i de pensar globalment per aconseguir una ciutat més justa i sense discriminació.

L’associació es presentarà públicament el dimarts en un esdeveniment emmarcat en els actes de celebració del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI. Serà a les 20h a l’espai de Can Palauet.

Creada a partir d’una pàgina de Facebook
En Xevi Noya, un dels mataronins que forma part del nucli de Mataró LGTBI, ha explicat que aquesta associació ha sorgit de l’impuls d’uns quants mataronins que pertanyen al col·lectiu i que tenen inquietuds per saber què passa a la ciutat. Davant el fet que encara no hi hagués una associació en aquest àmbit, una noia va crear una pàgina al Facebook i, a partir d’aquí, diversos mataronins es van posar en contacte. “Ens hem anat ajuntant i hem muntat l’associació”, conclou. De moment són pocs membres però estan oberts a comptar amb tothom qui vulgui participar-hi.

L'entitat es proposa "fer xarxa" contra la discriminació, cadascú des del seu àmbit

“Amb aquesta associació volem que se’ns vegi a Mataró, que se sàpiga que hi som i que existim”, explica. És per això que, a partir del setembre, volen organitzar activitats diverses com, per exemple, xerrades en el sector sanitari, activitats amb els infants i joves del món del lleure perquè coneguin aquests col·lectius, etc. En definitiva, la idea és que “cadascú faci xarxa des del seu àmbit”, conclou Noya.

"Amb aquesta associació volem que se’ns vegi a Mataró, que se sàpiga que hi som i que existim”

Ciutat 2017/2018, mataró contra homofobia