FCC barreja les diferents fraccions quan recull la brossa a Mataró

ERC fa públic el vídeo on es demostra la mala pràctica i exigeix al govern que prescindeixi de l’empresa

  • Redacció
  • Dijous, 21 Juny 2018 13:40

brossa neta mataró

FCC, l’empresa que s’encarrega de la recollida de la brossa a Mataró barreja les diferents fraccions en el moment de fer la recollida. Aquesta és la denúncia que queda patent al vídeo que ERC i Capgròs han fet públic i en el qual el camió que recull els residus dels contenidors de la Plaça de Cuba aboca allà mateix el paper provinent de la facció blava i els residus de rebuig. 

El vídeo posa de manifest, segons el partit republicà que “els ciutadans, que s’esforcen en reciclar, que creuen que aquest esforç val la pena, que cal lluitar junts per la sostenibilitat se senten avui traïts i enganyats per FCC i per l’Ajuntament”. 

ERC planteja obertament la possibilitat de canviar d’operador del servei.

FCC és l’empresa adjudicatària per un termini de 8 anys del servei de recollida de brosses. ERC recorda com el 2016 se li va millorar el contracte i es pregunta “com és posible que les auditories de qualitat del servei no detectessin ni una sola d’aquestes males pràctiques?.

Els republicans asseguren que “FCC ha perjudicat greument la credibilitat del Govern municipal davant la ciutadania i ha deixat tocada per molt de temps l’autoritat moral de l’Ajuntament per seguir demanant la complicitat dels ciutadans pels objectius de recollida selectiva, de reciclatge i de sostenibilitat”. 

brossa neta mataró
L'Ajuntament obre un expedient
L'Ajuntament de Mataró ha obert un expedient a l'empresa FCC, concessionària del servei de neteja i recollida de la brossa, per haver barrejat diferents fraccions dels contenidors durant el procés de recollida. Des del consistori asseguren que s'han demanat explicacions a l'empresa i avisen que l'expedient obert derivarà "possiblement" amb una sanció.