1.000 firmes per la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista a la ciutat

Un grup de mataronins recull signatures per a una proposta unitària de cara a les eleccions Municipals del pròxim 2019

  • Redacció - Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 12 Juny 2018 17:29

Mataró per la República

Ha nascut a Mataró un grup promotor de la Candidatura Unitària Republicana i Sobiranista a Mataró per les eleccions Municipals del 2019. De moment, els seus membres ja han recollit més de 1.000 signatures de ciutadans de Mataró que donen suport a la proposta unitària. En la darrera reunió de la Junta promotora, el grup ha acordat portar al carrer la recollida de signatures, per així poder explicar ciutadà per ciutadà l'abast de la proposta i aconseguir augmentar el nombre de signatures.

La campanya es farà cada dissabte a partir d'aquesta setmana entre les 18h i les 20.30h de la tarda a la cruïlla de la Plaça Santa Anna amb la Riera.

Amb la voluntat d'engrescar als partits a crear aquesta candidatura unitària, els impulsors iniciaran una ronda de contactes amb partits i entitats sobiranistes, antics caps de llista a les eleccions municipals i diverses entitats ciutadanes com, per exemple, la federació d'associacions de veïns, entitats culturals, sindicats i gremis.  Durant la ronda de contactes, es proposaran donar a conèixer i escoltar les seves propostes i opinions i fent-los arribar el motiu de l'impuls d'aquesta proposta.

Mataró per la República

Qualifiquen de perillosa la possible alcaldia dels no sobiranistes

Els impulsors han exposat els motius pels quals consideren necessària la creació d'una candidatura unitària sobiranista. Destaquen, entre els diversos motius, que si el sobiranisme no és la força més votada, només es podria aconseguir una l'alcaldia republicana si un dels partits sobiranistes obtingués majoria absoluta, fet que opinen que en cap cas està garantit. Per tant, consideren que és un risc que els partits del 155 puguin assolir l'alcaldia i qualifiquen de "perillós" el desplegament de les seves polítiques en matèria de convivència, llibertats ciutadanes, seguretat, cultura, educació i política lingüística.

Opinen també que per avançar en el camí de la constitució de la República cal que els ajuntaments comptin amb governs que implementin els resultats del referèndum i les polítiques republicanes. En tercer lloc, expliquen que tenir un posicionament comú, suposaria tenir l'oportunitat de treballar per un projecte de ciutat participatiu que reflectís la voluntat col·lectiva. A més, destaquen que la unitat és la garantia per a regenerar un moviment ciutadà ampli, transversal i potent, que asseguri un canvi a favor d'un major benestars pel conjunt de mataronins i mataronines.