Quim Homs, l'home que feinejava a Santa Maria

Mor als 83 anys un home de parròquia, que havia ajudat en tot el que convenia a la parròquia

  • Redacció
  • Dilluns, 11 Juny 2018 13:36

Quimet Homs

Dissabte passat, les campanes de Santa Maria tocaven a morts de forma manual, en record de Quim Homs, que havia mort als 83 anys i de qui s'oficiava el funeral. Era un bon homenatge per qui es va encarregar durant molts anys de fer sonar les campanes i de tot tipus d'intendència a Santa Maria. Homs, més conegut com a Quimet, va ser durant molts anys home de confiança de la parròquia, ajudant del campaner Joan Argés i fins i tot es feia dir "escolà major".

Va feinejar a la Basílica, de la que va ser home de confiança del mossèn durant anys. Com a anècdota, tenia les claus del temple, i sovint n'havia estat l'encarregat d'obrir i tancar. La seva família havia ostentat una bodega a la Baixada de les Espenyes. Després de treballar a Santa Maria, també es va dedicar a la parròquia de l'Esperança. 

En un moment històric

Quim Homs va ser el jove escolà que va portar la creu davant el fèretre de Puig i Cadafalch quan aquest va morir i va ser enterrat el dia de Nadal del 1956. Aquella va ser una jornada històrica incòmoda, pels temps que eren i perquè les autoritats no van acomiadar el seu il·lustre personatge amb els honors que es mereixia, pel seu passat catalanista. Un jove Mossèn Colomer va dirigir llavors el trasllat del fèretre davant centenars de persones i al davant, duent la creu, hi figurava Quim Homs.