Eurecat desenvolupa a Mataró noves tecnologies automòbils

Les innovacions faciliten la sensorització dels automòbils en la seva evolució cap al vehicle connectat

 

Eurecat

El centre tecnològic Eurecat ha desenvolupat a Mataró noves tecnologies que contribueixen en l'evolució cap al vehicle connectat, unint l'electrònica impresa i la injecció de plàstic en la fabricació de peces. Aquests avenços es presentaran a la fira Automotive Interiors Expo, a Alemanya.

Els vehicles connectats són els que disposen d'accés a internet o a una xarxa sense fils o per satèl·lit.

Els avenços en les noves tecnologies d'electrònica impresa permeten integrar directament el plàstic i la part tecnològica, cosa que facilitarà la sensorització dels automòbils en la seva evolució cap al vehicle connectat. Aquesta innovació pot ser capaç de reemplaçar en pocs anys el format actual, compost per botons que s'accionen manualment.

Teixit eurecat

Per aquest motiu Eurecat s'ha centrat a avançar en el desenvolupament de la tecnologia que permet estalviar el procés d'assemblatge de l'electrònica. D'aquesta manera poden produir-se superfícies planes amb les quals es pugui interactuar amb el vehicle com si es tractés d'un mòbil.

Teixit eurecat

Mostra d'avenços a Stuttgart

Eurecat mostra aquesta setmana alguns exemples d'aquests avenços a Stuttgart, a la fira Automotive Interiors Expo, on exposa les possibilitats que s'ofereixen en la interacció entre el conductor i el cotxe, com la integració directa de sensors, de dispositius i de noves tecnologies d'activació de comandes.

També es mostraran estructures teixides en 3D amb propietats conductores de l'electricitat o la calor i amb sensibilitat tèxtil. Aquests teixits volen millorar el confort tèrmic del passatger i detectar la seva presència en temps real, millorant la seguretat durant la conducció.