L’antic cinema Iluro es convertirà en dos edificis residencials

RTV Grupo Inmobiliario ha comprat l’antic cinema de Mataró per fer-hi espai residencial, un espai comercial a la planta baixa i aparcaments

La façana de l'antic Iluro

L’espai que va comptar amb la sala de cinema més gran d’Espanya durant molts anys, el cinema Iluro de Mataró, acollirà aviat un complex residencial. Ha estat adquirit per la promotora RTV Grupo Inmobiliario, empresa que invertirà uns 10 milions d’euros en el projecte que començarà, com a màxim, d’aquí a 6 mesos. L’empresa està a l’espera de comptar amb la llicència d’obres per començar a construir dos edificis residencials, dues plantes de pàrquing subterrani i un espai comercial a la planta baixa.

L’espai actual compta amb una superfície total de 9.650 m², els quals seran rehabilitats íntegrament. La parcel·la sobre la que està construït el complex i la zona interior, on s’hi situarà la zona comercial i l’aparcament, ronden els 2.700m2.

Habitatges d’entre 60 i 130 m2

El projecte preveu que l’espai compti amb zona interior comunitària amb una piscina i parts enjardinades. Els habitatges que es construiran seran d’entre 2, 3 i 4 habitacions i oscil·laran entre els 60 m² i els 130 m2, terrasses a part. La façana dels edificis tindrà una façana adreçada al Camí Ral i una altra al carrer Cooperativa, amb un total de 23 habitatges.

Tancada l’any 2001

L’antiga sala de cinema, molt coneguda per haver estat la més gran de l’estat, va tancar l’any 2001. Seguidament va acollir la delegació d’Hisenda a Mataró, fins que aquesta es va traslladar a l’edifici del Rengle.

El sector de la promoció

RTV Grupo Inmobiliario es dedica al sector de la promoció mitjançant la gestió i el desenvolupament de projectes immobiliaris integrals des de l’any 2000. Al llarg dels anys ha gestionat la comercialització d’habitatges de luxe.