Posen l’accent a les persones transgènere

Una hora del conte especial, una conferència i una obra de teatre per arribar a tota la ciutadania és la manera de celebrar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a Mataró

Manifestació contra homofòbia LGTBI

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i Mataró ha organitzat tres activitats amb les quals esperen arribar a un gran nombre de mataronins. Es tracta d’una hora del conte sobre la diversitat afectivosexual i de gènere, una conferència sobre la infància trans i un espectacle teatral. Aquest és el segon any consecutiu que Mataró celebra aquesta diada amb l’objectiu de reflexionar sobre el tema, afavorir el dret a la igualtat i a la no discriminació per cap motiu. En definitiva, des de Mataró es proposen promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

La programació

La primera de les activitats arriba el dimarts 15 de maig a les 6 de la tarda a l’espai de la Biblioteca Pompeu Fabra. La ja habitual activitat setmanal de l’Hora del Conte es centrarà en una història que expliqui als infants la diversitat afectivosexual i de gènere.

El dijous 17 de maig a les 18.30 h al Centre Cívic del Pla d’en Boet es portarà a terme la conferència “Sota quin paradigma entenem la infància trans?” a càrrec de Cristina Garaizabal, psicòloga clínica, experta en diversitat sexual i de gènere.

El diumenge 27 de maig, a les 18.30 h, el Teatre Monumental acollirà l’espectacle teatral ‘Limbo’, una reflexió sobre la realitat de les persones transgènere. L’espectador compartirà l’univers de l’Albert (que abans va ser la Berta) des de la zona d’espera d’un aeroport, on ha estat confinat a causa de la seva condició sexual. Cal destacar que el preu de l’entrada, de 5 euros, es destinarà al projecte Oasis, unes colònies d’apoderament per a adolescents LGTB.

Mataró lliure d’homofòbia

Actualment Mataró està portant a terme un diagnòstic per dissenyar les actuacions que l’Ajuntament haurà de portar a terme en els propers quatre anys per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per aconseguir una ciutat lliure d’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia. Per recopilar dades i la informació necessària s’ha desplegat la campanya ‘Totes i Tots som Mataró’.