La segona NUDICUP serà un curs sobre opistobranquis

Organitzada per l'associació POSIDONIA 2021, la primera fase va consistir a cercar i fotografiar espècies

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Divendres, 11 Maig 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, NUDI CUPDesprés de l'èxit de la primera jornada de la Nudicup del passat 21 d'abril, arriba la segona jornada, la qual consistirà en un curs monogràfic teorico-pràctic d’opistobranquis. Els participants rebran les nocions més bàsiques sobre la biologia, ecologia i classificació de les diferents espècies per, posteriorment, entrar a l'aigua i observar les espècies amb els seus propis ulls. Després d'una posada en comú de tot l'après i vist sota l'aigua es farà la projecció de les millors imatges del concurs oficial de la primera jornada seleccionades pel jurat amb el suport d'un biòleg de la Universitat de Harvard que ha certificat cadascuna de les espècies retratades pels participants.

La NUDICUP 2018 acabarà amb el lliurament de premis del concurs de fotografia i amb un aperitiu de cloenda per agrair a tots els participants i col·laboradors el seu esforç per fer un èxit d'aquesta edició de la NUDICUP. El guanyador podrà gaudir d’un creuer de busseig a Indonèsia a bord del vaixell MY Oceanic.

Un èxit

Cal destacar que la primera fase de la Nudicup va superar les expectatives: els diversos equips participants van trobar fins a 27 espècies diferents d'opistobranquis, uns animals molt especials i d’aspecte espectacular. Aquest esdeveniment pretén consolidar-se com una iniciativa única en el litoral català i que es desenvolupa en les aigües de l'Àrea Marina Protegida Costes del Maresme. A més, espera convertir-se en una referència fins i tot a nivell internacional.

Per conservar l’alguer
Posidònia 2021 va néixer el 2016 com una iniciativa ambiental creada amb l'objectiu de promoure la conservació i recuperació de l'alguer de posidònia. L'estiu de 2017, Posidònia 2021 va signar un conveni de custòdia marina amb l'Ajuntament i la Generalitat per a  quatre anys.