Les oficines de l’ATC s’estrenen amb la campanya de la renda

La delegació de Barcelona i les onze oficines de l’agència catalana a la província de Barcelona ofereixen els seus serveis per la declaració de l’IRPF

ATC renda 2017

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha obert les portes aquest mes de maig per ajudar als contribuents de les comarques barcelonines que ho desitgin a completar la seva declaració de l’IRPF del 2017. Per primera vegada, l’ATC ofereix la possibilitat de sol·licitar el servei a través d’una cita prèvia a les oficines de Mataró, Granollers, Terrassa, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i les compartides de Vilanova i la Geltrú i Hospitalet de Llobregat. Aquests espais de l’ATC se sumen al de la Zona Franca de Barcelona i del Barcelonès Nord. En total, 78 persones de l'ATC repartides per tot Catalunya es posaran a disposició dels ciutadans per ajudar-los a elaborar la seva declaració de renda i patrimoni.

Les sol·licitud de reserva

A partir del dia 8 de maig es podrà sol·licitar ser atès presencialment a les oficines de l'ATC. Les reserves es faran telefònicament al número 901 22 33 44 entre el 10 de maig i el 2 de juliol. Aquells contribuents que hagin de fer la declaració de l'impost de patrimoni també podran demanar cita prèvia a través de la seu electrònica de l'ATC o del telèfon 012.

Les dades

Des del passat mes de setembre i fins al 31 de març, les oficines de la demarcació de Barcelona han recaptat gairebé 1.500 milions d’euros i han atès unes 90.000 persones, gestionant més de 350.000 expedients.

Els serveis de l’ATC

Entre els serveis oferts per l'Agència destaquen el d’informar i assistir en relació als impostos que gestionen les diputacions, ajuntaments i ens locals; el d'assistència en l'elaboració d'autoliquidacions de tributs gestionats per l'ATC (servei de cita prèvia); o el d’informació relacionada amb l'estat dels deutes que gestiona l'ATC en període voluntari i executiu, entre d'altres.

El mes de setembre passat, l'ATC va culminar el desplegament territorial iniciat l'any 2017 amb l'ampliació de 4, a 19 oficines distribuïdes arreu de la geografia catalana, una d’elles a Mataró.