Els Mossos detenen tres membres dels CDR del Maresme

Operació de la Guàrdia Civil contra els CDR per terrorisme i rebel·lió

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 10 abril 2018 13:45

Vaga General 8N

La Guàrdia Civil ha posat en marxa aquest dimarts una operació per detenir diversos membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per terrorisme i rebel·lió. Les detencions estan ordenades pel jutjat central d'instrucció 6 de l'Audiència Nacional. La setmana passada la Fiscalia de l'Audiència Nacional ja va avisar que actuaria "amb contundència" contra les activitats d'aquests grups a qui ja deia que se'ls podia atribuir delictes de rebel·lió, malversació i d'altres contra l'ordre públic". Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda han detingut quatre persones a Malgrat de Mar, Solsona, Òrrius i Arenys de Mar pels presumptes delictes d'atemptats contra l'autoritat i desordres públics per encerclar el Parlament el passat 30 de gener.

Fan referència a la jornada quan estava prevista la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, tot i que el president del Parlament, Roger Torrent, va acabar suspenent el ple perquè el TC va ordenar que si es duia a terme havia de ser presencial i amb permís judicial previ del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Dues operations sense relació

Fonts de la investigació remarquen que aquestes detencions es produeixen en el marc d'unes diligències policials obertes arran dels fets del passat 30 de gener, i les desvinculen de l'operació de la Guàrdia Civil oberta aquest dimarts al matí contra els CDR, ordenada per l'Audiència Nacional espanyola. De fet, les mateixes fonts asseguren que aquestes detencions no tenen relació amb cap investigació sobre els CDR i que no han estat ordenades per cap jutge, ja que és una investigació policial oberta pels fets del 30 de gener. Un cop practicades les detencions, els Mossos enviaran l'atestat al jutjat de guàrdia corresponent.

El CDR de Mataró crida a la mobilització
Davant d’aquestes operacions, els CDR han convocat davant dels ajuntaments concentracions en senyal de protesta per les detencions de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra a les 20h. A Mataró hi haurà concentració davant l'Ajuntament a les 20h

Concentració CDR Mataró

Precisament el CDR de la capital maresmenca es va reorganitzar ahir dilluns en una assemblea amb un centenar de participants.

 

El fill de Carles Móra, un dels detinguts


Carles Móra, exalcalde d'Arenys de Munt i organitzador de la primera consulta per la independència, ha confirmat que el seu fill Arnau ha estat un dels detinguts per l'encerclament del Parlament el passat 30 de gener acusats dels delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat. "A les 07.15 hores del matí han vingut a casa els Mossos d'Esquadra, amb molta cordialitat i educació, i s'han emportat l'Arnau a la comissaria d'Arenys", ha explicat Móra a l'ACN. "Hem cridat un dels advocats dels CDR, que ha vingut ràpidament i ha estat al seu costat durant la declaració. Ha durat prop d'una hora i l'Arnau ha quedat en llibertat a l'espera del judici. Es troba tranquil i bé", ha continuat l'exalcalde d'Arenys de Munt, que ha confirmat que el seu fill estava present en "el tumult" que es va produir al parc de la Ciutadella. "Senzillament es va defensar d'unes càrregues molt bèsties dels Mossos", ha volgut puntualitzar Móra.

Concentració al Parlament

"Estava amb diversos companys allà al Parlament, fent cos, que és el que tothom fa quan hi ha càrregues d'aquest tipus", ha afegit l'exalcalde d'Arenys de Munt. "Ja veurem com acaba això. Segur que passarem per un judici, però suposo que anirà per llarg", ha aventurat Móra. "De moment l'han identificat i ha prestat declaració durant una hora. El nano està tranquil i tots ho estem", ha conclòs l'exbatlle i impulsor de la primera consulta per la independència, el 13 de setembre del 2009. Móra ha esclarit que la detenció de l'Arnau s'ha fet a l'estació de tren a Arenys de Mar, tot i que la policia catalana s'havia desplaçat inicialment al domicili familiar, a Arenys de Munt. "Ja havia portat el meu fill a l'estació quan s'han presentat els Mossos a casa. L'he trucat i li he dit que s'esperés a l'estació i d'allà ha anat a la comissaria", ha precisat l'exalcalde.