Els pensionistes tornen a sortir al carrer

La Marea Pensionista de Mataró - Maresme convoca una nova concentració aquest dissabte davant de l'Ajuntament

  • Laia Mulà // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 16 Març 2018 08:57

Ciutat 2017/2018, marea pensionistes

Sota el lema 'Salvem les pensions', la Marea Pensionista de Mataró – Maresme proposa a tots els ciutadans, tinguin l'edat que tinguin, a concentrar-se en defensa de les pensions públiques aquest dissabte 17 de març. L'acte tindrà lloc a les 18.30h de la tarda davant l'Ajuntament de Mataró, i neix per donar suport a la Plataforma per a la Defensa del Sistema Públic de les Pensions. De fet aquest mateix dissabte se succeiran els actes a tot l'Estat en aquest mateix sentit.
Amb accions com aquesta volen dirigir-se als representants locals per tal que es posicionin públicament en favor de les seves reivindicacions: la jubilació als 65 anys, revalorar les pensions en relació a l'IPC real i garantir les pensions amb els pressupostos de l'estat.

A la convocatòria mataronina també s'hi ha sumat 'Jóvenes por las pensiones', moviment amb José Casado de 'Mataró se queda a España' que fa una crida a una concentració sense banderes.

Una situació d'inestabilitat
Des de la Plataforma per a la Defensa del Sistema Públic de les Pensions, denuncien que un dels col·lectius més perjudicats per la crisi econòmica van ser els pensionistes i els jubilats. A més, informen que progressivament han vist com disminuïa el seu poder adquisitiu i que viuen amb l'angoixa que el sistema de pensions no estigui garantit.
Per tot això, tot i que són conscients que aquest problema no és de solució local, demanen a l'Ajuntament de Mataró que doni suport a les seves demandes de manera pública.

Ciutat 2017/2018, marea pensionistes
Les demandes
A més del ja mencionat suport local que demanen, des de la Coordinadora Estatal en Defensa del Sistema Públic de Pensions, realitzen diverses demandes de tipus legal, econòmic i social per millorar la seva situació. Algunes d'aquestes són l'homologació de les prestacions als nivells europeus, el funcionament ple i immediat de la Llei de Dependència, una recuperació econòmica del que els pensionistes han perdut des de 2011, així com una jubilació anticipada sense penalitzar amb les persones que tinguin un mínim de 40 anys cotitzats i una pensió mínima de 1080 euros, entre altres.