Quatre volves mal comptades

L'Ajuntament manté activada l'alerta tot i que la nevada no ha pres a la ciutat

  • Redacció
  • Dimecres, 28 Febrer 2018 11:57

Neu a Arenys de Munt

L'episodi de nevades que ha afectat bona part de Catalunya ha tocat molt tímidament la ciutat de Mataró. Mentre altres municipis de la part alta del Maresme sí que s'han emblanquinat, la neu no ha pres en cap punt urbà de la ciutat i només a les urbanitzacions més elevades ha tenyir el paisatge, durant alguna hora, de l'esperat blanc. L'episodi de precipitació més important ha arribat, com s'esperava, entre les sis i les vuit del matí.

Ahir dimarts pels volts de les nou de la nit ja es veia alguna volva d'aigua-neu a la ciutat i a partir de les dotze de la nit es va reprendre un ritme molt lent de precipitació. La temperatura ha vorejat els 0 graus però dins el casc urbà no els ha rebaixat. Entre la poca intensitat de la precipitació i aquesta temperatura, Mataró no s'ha despertat de blanc.

Fred

Tal i com s'havia anunciat, la pluja ha pres el relleu de la neu i contribueix aquest dimecres a mantenir una sensació de fred intens.

Aquest ambient plujós i gèlid s'ha de mantenir durant més de 24 hores.

Es manté el protocol
L'Ajuntament manté activat el pla per nevades i baixes temperatures i així serà mentre a nivell de país tant Protecció Civil com el Servei Meteorològic mantinguin les alertes de l'episodi. Ahir a la tarda es va recomanar de suspendre activitats i transports innecessaris i el servei de transport públic escolar ha quedat suspès a tota la comarca. La línia 1 de Rodalies ha acumulat retards i disfuncions a primera hora del matí.