Fins dimecres en alerta per fred i neu

La previsió apunta a que aquesta nit nevi i que dimecres la pluja prengui el relleu

  • Redacció
  • Dimarts, 27 Febrer 2018 11:00

Fred

La neu va arribar ahir a la nit a Mataró, sense arribar a quallar. Ja s'anunciava aquesta possibilitat i la temperatura també va complir pronòstics vorejant els 0 graus. Però no ens hem despertat emblanquinats aquest dimarts, si bé el fred és sever. Aquest matí i fins a mitja tarda hi ha una treva meteorològica amb temperatures baixes però de cara a la nit es manté i s'intensifica l'alerta per fred i neu al Maresme. Caldrà estar molt atents a l'evolució del radar de precipitacions i l'evolució dels models i es recomana estar informat de la previsió al detall abans de fer desplaçaments. La propera nit la nevada podria ser més important i la possibilitat de llevar-nos dimecres amb un paisatge blanc és alta.

Els serveis meteorològics coincideixen: pot arribar a nevar a nivell del mar
Nevada - Pedregada a Mataró 2016

El fred serà sever i es preveu que a Mataró es baixi dels 0 graus, amb el corresponent risc de glaçades, durant més de 12 hores entre les set de la tarda de dimarts i les nou del matí de dimecres.

De risc moderat a risc alt

La previsió meteorològica en el cas del Maresme situa la nostra comarca fora de la zona on és més probable que durant aquest dimarts es precipiti en forma de neu. En els mapes del Servei Meteorològic de Catalunya es manté la condició de risc moderat en la franja horària d'aquest dimarts però la situació canviaria a partir de la mitjanit.

Així, a partir de la una de la nit de dimarts a dimecres, el Maresme estarà oficialment en risc alt per acumulació de neu.

La matinada de dimecres
La propera matinada, doncs, podria concentrar el principal episodi de neu dels últims temps al Maresme. En alguns models es prediu fins a una acumulació de cinc centímetres, segurament a les zones més altes si bé la temperatura baixa podria fer que quallés en pràcticament qualsevol punt. Els serveis d'alerta es mantenen fins a la tarda de dimecres si bé sembla que la neu a la comarca tindria el matí de demà dimecres com a data de caducitat. Llavors es preveu que la cota pugi radicalment i la pluja prengui el relleu. Es preveu una pluja constant i important en quantitat d'aigua durant la resta de dimecres i fins ben entrat el dijous.