Una marea d'indignats per la situació de les pensions de jubilació

Aproximadament dos centenars de persones es concentren davant l’Ajuntament per criticar la pujada tan minsa de les pensions i reivindicar el dret a rebre’n una de digna

  • Laia Mulà
  • Dijous, 22 Febrer 2018 13:29

concentració jubilats

La Marea Pensionista i la Plataforma en defensa de les Pensions Públiques han convocat aquest matí una concentració davant la seu del consistori mataroní, la qual ha congregat prop de dues-centes persones. Al llarg de la concentració ha tingut lloc la lectura del manifest de la Marea Pensionista i la intervenció de diversos jubilats. Tots ells han deixat clar que les pensions són un dret i que cal dignificar-les perquè en molts casos no s’adeqüen al preu de la vida. Han afirmat, també, que cal sortir al carrer a defensar els seus drets i han mostrat una gran indignació davant la recent pujada de només el 0,25% de les pensions.

La concentració ha tingut lloc paral·lelament a una vuitantena de ciutats espanyoles amb la lectura d’un mateix manifest, segons informen els afectats.

Pèrdua del benestar social

Un representant de la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques, Mariano López, ha deixat clar que són conscients que l’Ajuntament “no pot fer res davant aquest problema de caràcter nacional”, però ha demanat que els doni suport com a òrgan representatiu a la ciutat. Ha destacat que és una reivindicació “nascuda de la societat” i que no ve donada per la manca de diners, sinó perquè “els que manen volen acabar amb el benestar de la societat”. A més, ha criticat que “els poders financers ho volen privatitzar tot” i ha afegit que aquest compten amb el suport del govern general.

Volen que l’Ajuntament es posicioni

El Ple Municipal de febrer ja va acollir la lectura d’un escrit dels afectats en el que demanaven que cada partit es posicionés a favor o en contra de la reivindicació.

concentració jubilats

Un llaç marró

Així com diversos moviments socials han adquirit un llaç groc, rosa o lila com a símbol de la seva causa, els pensionistes han optat per lluir un llaç marró. Mariano López ha afirmat que el petit objecte simbolitza “la merda que ens han fet” i convida a tota la societat a deixar de ser passiva davant aquest problema i sortir al carrer perquè “l’opressió avança i junts tenim un gran poder”.