La Pastisseria Avinguda prepara la segona millor pasta de te artesana d’Espanya

Ha obtingut la segona posició del concurs nacional Dulcypas que ha tingut lloc a Madrid, quedant només dos punts per darrere de la pastisseria barcelonina Vallflorida Xocolaters

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dimecres, 21 Febrer 2018 18:10

Ciutat 2017, alejandro pastisseria avinguda

D’entre les 200 pastes artesanes que van participar en la primera fase del concurs nacional Dulcypas a la Millor Pasta de Te d’Espanya, un jurat en va seleccionar les 25 que passarien a la final. De totes elles, un nou jurat va puntuar amb 413 punts la primera classificada, la de Vallflorida Xocolaters. Només 2 punts per darrere, però, hi havia la ‘Guianduja de macadamia, toffe i vainilla’ de la Pastisseria Avinguda de Mataró, que s’ha endut la segona posició del certamen anual.

El creador de la pasta i propietari de la Pastisseria Avinguda, Alejandro M. L., es mostra molt content i orgullós de la segona posició en el concurs perquè “hi ha molts grans pastissers que han quedat per darrere de la nostra pasta”, relata. A més, confessa que és la primera vegada que es presenta a aquest certamen i que quedar segon el fa sentir molt satisfet i orgullós “de la feina ben feta”.

Una pasta original

La ‘Guianduja de macadamia, toffe i vainilla’, guanyadora de la segona posició, és una pasta especial perquè “recorda a la infància”, considera Alejandro. Per crear-la, es va inspirar en un torró que va crear el passat Nadal i que, segons afirma, va tenir molt èxit entre els clients. Cal destacar que la pasta de te sortirà a la venda el dissabte dia 24 de febrer a la Pastisseria Avinguda.

El certamen

L’organització d’aquesta tercera edició del certamen bianual ha anat a càrrec d’Alberto Ruíz, director de Dulcypas. Cal destacar que els aspectes valorats pel jurat han estat la presentació, la textura i el sabor, entre altres característiques. Alejandro M. L. té clar que tornarà a presentar-se amb una nova pasta a la propera edició, la qual tindrà lloc al 2020.