Mataró celebra l’Any Nou xinès amb una rua i actuacions diverses

El diumenge 18 tindrà lloc per segon any consecutiu aquesta celebració amb comparses i elements festius de la cultura xinesa

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Divendres, 16 Febrer 2018 00:00

Celebració Any Nou Xinés

Mataró celebrarà aquest diumenge 18 de febrer l’arribada de l’Any Nou xinès amb una cercavila des de la plaça de l'Ajuntament fins al parc Central. Hi participaran diferents comparses i després de la cercavila tindran lloc actuacions relacionades amb elements festius de la cultura xinesa. És el segon any consecutiu que Mataró acull aquesta jornada per celebrar l’Any Nou Xinès.

Cal destacar que enguany s’inicia l’any del Gos, el més humanista del zodíac xinès. Segons els experts, comença així un any per ser més tolerant, per resoldre conflictes de parella i perquè, aquells que no en tinguin, en trobin amb més facilitat facilitat.
Celebració Any Nou Xinés

La programació

El diumenge 18 de febrer a les 11.30 h sortirà des de la plaça de l’Ajuntament una rua amb diferents comparses. La rua pujarà per La Riera fins a arribar al parc Central nou on s’haurà instal·lat un escenari per a les actuacions previstes: espectacles de folklore xinès, el discurs de l’alcalde, David Bote, i de la Cònsol General de la República Popular de la Xina a Barcelona, Lin Nan, entre d’altres. També hi haurà parades amb productes de la comunitat xinesa, la segona més nombrosa a la ciutat de Mataró.

Una de les novetats d’enguany són les traques de pirotècnia i fonts, organitzades amb la col·laboració dels Diables Atabalats de Cerdanyola, que es podran veure a l’inici i al final del recorregut.

Celebració Any Nou Xinés

Els organitzadors

Les activitats estan organitzades per l’Associació Catalana d’Empresaris Xinesos del Tèxtil i la Confecció amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i el suport de l’Associació d’Zhushi Yixingquan a Espanya i l’Associació a Espanya Qilu de la Indústria Cultural i Comercial.