Carles Estapé és el Mataroní de l'Any 2017

El President d'Òmnium s'imposa a Julio Naveira i Jaume Gonzàlez

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 13 Febrer 2018 10:24

Mataroní de l'Any 2017

El President d'Òmnium Cultural de Mataró Carles Estapé és el Mataroní de l'Any 2017 perquè així ho han volgut els mataronins. Estapé és el novè guanyador d'aquest certamen organitzat pel Tot Mataró i Maresme després de merèixer el 45,57 per cent dels vots en una final d'alta participació en què s'han  sumat un total de 1.286 vots. En segon lloc ha quedat Julio Naveira amb el 29,32 per cent dels vots i en tercera plaça Jaume Gonzàlez, amb el 25,17.

El Casal l'Aliança va ser l'escenari dilluns de l'acte de lliurament del Mataroní de l'Any, una gala en el decurs de la qual també es va reconèixer la tasca dels altres candidats. Van recollir el seu obsequi Cugat Comas, Clara De Ramon, Quim Navarro, Carles Prats i Lara Santana mentre que Pilar Cantero i Albert Ramos, absents, van recollir l'ovació del públic. L'acte, conduït per la periodista Laia Mulà, va acabar per posar noms al podi virtual d'aquesta edició i el moment de màxim interès va ser quan l'Alcalde David Bote va anunciar que Estapé era el guanyador del guardó.

Premi dedicat a Cuixart
Estapé, visiblement sorprès per la victòria, va voler compartir el guardó amb tots els mataronins que al llarg del darrer any s'han mobilitzat pel dret a decidir. Igualment va tenir paraules de record amb el President d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart –en presó preventiva a Soto del Real– i la resta de presos dins la causa contra l'1-0. El guanyador va anticipar que "seguirem sent protagonistes de lluites per la llengua, el país i la cultura" en aquest 2018.

Mataroní de l'Any 2017

El segon classificat de la final va ser Julio Naveira que va tenir, també, paraules d'agraïment per un reconeixement que arriba 27 anys després de la seva arribada a la ciutat i en un any especial pel Col·legi d'Advocats i per ell mateix. No va poder recollir el seu recordatori Jaume Gonzàlez, que es trobava fora del país, però en nom seu Joan Comellas va dedicar el reconeixement "a tots els voluntaris de la ciutat que ajuden els altres".

Mataroní de l'Any 2017

La gala del 'Mataroní de l'Any' va comptar, també, amb les intervencions del director i l'editora del Tot Mataró. Toni Rodríduez va dir que "sovint tots plegats hem accentuat massa els trets que ens separen més que no pas les coses que tenim en comú, en aquest context, poso en valor que un any més la cerca del Mataroní de l'Any doni legitimitat popular als candidats i finalistes per fer més forta la unió entre conciutadans". Al seu torn Mari Carme Rodríguez va dir que "en moments de problemes, les trajectòries personals o col·lectives poden ser inspiradores" en al·lusió als diferents candidats. L'Alcalde David Bote va tancar l'acte en el mateix sentit, agraint al Tot Mataró l'organització "d'un certamen que ensenya algunes de les moltes coses que a Mataró es fan i es fan bé".

Mataroní de l'Any 2017