Mataroní '17: És cosa de només tres!

Carles Estapé, Jaume Gonzàlez i Julio Naveira finalistes per ser Mataroní de l'Any 2017

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Dijous, 01 Febrer 2018 10:00

Mataroni de l'Any mataroni candidats

Els mataronins han parlat. Al llarg de les tres setmanes de votació acumulada, els 10 candidats a 'Mataroní de l'any 2017' han mantingut una sana pugna entre ells que ha acabat per seleccionar els tres amb més suports. La legitimitat popular del premi, doncs, expressada per les tres vies de votació ha deixat escrit que siguin el President d'Òmnium Cultural Carles Estapé, l'activista del voluntariat Jaume Gonzàlez i el degà del Col·legi d'Advocats Julio Naveira els qui passen a la votació final. D'avui i fins a l'11 de febrer hi ha temps per escollir el guanyador.

Marcadors, doncs, a zero.
Els percentatges acumulats durant la primera fase no compten i Estapé, Gonzàlez i Naveira tornen a competir de nou en una votació que limita a 3 les opcions de vot. La decisió final de la ciutadania es donarà a conèixer el dia 12 de febrer en l'acte de lliurament del 'Mataroní de l'Any 2017' que tindrà lloc al Casal l'Aliança. Ara és moment de decidir qui s'endurà el guardó identificatiu del certamen.

 

Votació final mataroní 2017

Termini: Del l'1 a l'11 de febrer.
Acte de lliurement: 12 de febrer a les 20h. Entrada gratuïta amb piscolabis.

Tres sistemes de vot

La pugna queda ara limitada als tres candidats que apareixen en portada del Tot Mataró d'aquest divendres. Tres trajectòries en camps prou diferents que tornen a donar fe de la pluralitat d'àmbits des dels quals la ciutadania vol reconèixer el ciutadà més destacat del passat 2017.

De nou s'habiliten els tres sistemes de vot:

  1. A través de la web mataronidelany.cat

  2. Presencialment a les oficines del Tot Mataró (c. d'en Xammar, 11) 

  3. A través de la pàgina de Facebook del Tot Mataró.

Comencen, de l'1 a l'11, deu dies de votació. Altre cop, el dret a decidir és dels mataronins.

El 'Mataroní de l'Any 2017' queda, en la seva fase final, limitat a tres opcions de vot. Tot i això, com es fa els darrers anys, durant l'acte del pròxim dia 12 es reconeixerà també els 7 candidats que no han passat a la final. Pilar Cantero, Cugat Comas, Clara de Ramon, Quim Navarro, Carles Prats, Albert Ramos i Lara Santana ja no opten al guardó, si bé han acumulat vots i reconeixement durant aquestes setmanes.

Mataroni de l'Any mataroni candidats

La clau és la regularitat

La mobilització del vot i la possibilitat de votar més d'una vegada és la clau del sistema d'elecció del Mataroní de l'Any

Els tres candidats que apareixen en aquesta doble pàgina són els que han acumulat més vots en la primera fase de votació. Un any més, el sistema premia aquells candidats que tenen suports més regulars. El fet que es pugui votar un cop per persona i dia presencialment i un cop per persona i IP a través de mataronidelany.cat converteix l'elecció en una sana competència de fidelitats entre els diferents candidats.

Mataroni de l'Any mataroni candidats

Perfils 2014/2015, perfils -carles estapé
CARLES ESTAPÉ - President d'Òmnium


En un any de convulsió política i molt protagonisme de les mobilitzacions en clau de país, és lògic que Carles Estapé, en tant que president d'Òmnium Cultural a la comarca, hagi acumulat tants suports. Estapé és al capdavant de l'entitat des del 2015 i reivindica com element neuràlgic d'Òmnium una aposta per la cohesió social del país a través de la llengua i la cultura catalanes, més enllà de la implicació en el moviment independentista.

Mataroni de l'Any 2017, jaume gonzalez
JAUME GONZÀLEZ - Activista del Voluntariat


A Gonzàlez se'l coneix i se'l valora a Mataró per dur a la pràctica una important vocació d'ajuda que l'ha convertit en un autèntic activista del voluntariat. La llista d'entitats, iniciatives i taules de treball a les que dedica hores de feina és impossible de resumir. Ell mateix es presenta com un voluntari més que, en molts casos, va alguna passa més enllà a l'hora de treballar perquè hi hagi recursos i visualització de la tasca que es fa a la ciutat.

Julio Naveira
JULIO NAVEIRA - Degà dels Advocats


El màxim representant dels advocats mataronins i catalans ha estat el candidat amb més suports acumulats durant la primera fase. Dona bona fe de la important feina que l'Il·lustre Col·legi ha endegat sota el seu lideratge, enfocant les diferents iniciatives i activitats a apropar la justícia a la ciutadania. Aquest protagonisme i implicació de l'advocacia en el dia a dia de la ciutat va ser el seu principal propòsit en accedir al Col·legi.