Volen establir millores del servei de Mataró Bus

El Ple municipal de gener ha aprovat dues propostes de resolució per revisar les línies i horaris de Mataró Bus, les condicions laborals del personal i oferir un abonament T10

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dilluns, 22 Gener 2018 13:59

Ple de novembre

El Ple municipal ha aprovat recentment una proposta de resolució del grup municipal VOLEMataró que demana la revisió de les línies i horaris de Mataró Bus, de les condicions laborals del personal i, en general, que es millori el servei. Consideren que els serveis són insuficients pels veïns de molts barris i que s'ha de reduir la desigualtat territorial oferint un accés a la mobilitat pública complet. També ha aprovat una segona proposta de resolució, aquesta presentada per la CUP, que demana la creació d'un abonament T10 pels mataronins més barat que el bitllet ATM.

La proposta per la millora del servei demanava realitzar les següents accions: revisar les línies actuals i ampliar els horaris sobretot de caps de setmana; revisar la situació laboral dels treballadors; revisar les campanyes actuals de promoció i motivació de transport, estadístiques, mètodes i estudiar les possibles millores; revisar les instal·lacions de panells informatius, senyalització de parades i d'altres; organitzar una taula d'estudi de municipalització d'aquest i altres serveis; i, per últim, obrir un expedient informatiu a l'empresa concessionària del servei fins que s'aclareixin els acomiadaments i les denuncies.

Un T10 més barat

La CUP va presentar una proposta de resolució per recuperar l'abonament local de Mataró Bus que va ser aprovada. Després de la pujada de les tarifes d'aquest any per part de l'ATM, el text de la proposta destacava que l'augment tarifari no es correspon amb l'augment real dels salaris. Per contrarestar-ho, volen un abonament de 10 viatges per moure's per Mataró de la mateixa manera que existeix el bitllet senzill a preu reduït. Amb això, volen que els usuaris del servei mataroní “paguin un preu més just”, va destacar Juli Cuéllar, regidor de la CUP.

Ple de gener
Per la seva banda, Esteve Martínez, d'ICV, va demanar que aquesta mesura s'inclogui al Pla de Mobilitat amb l'objectiu que “el cotxe particular deixi de ser el rei de la mobilitat de Mataró”. Va criticar que el govern “posi pedaços” en la mobilitat de Mataró i va destacar que no s'hauria de “perdre el temps amb el Pla de Mobilitat al calaix”.