Mataró celebrarà l'Any Pedrolo

La Junta de Portaveus aprova una declaració per a l’adhesió de Mataró a l'Any commemoratiu de l'escriptor Manuel de Pedrolo

Ple de gener

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat recentment una declaració institucional presentada pel grup municipal de la CUP sobre l’adhesió de la ciutat als actes de l’Any Pedrolo. D'aquesta manera commemoraran el centenari del naixement d’aquest escriptor català que, tot i la repressió i la censura franquista, va publicar un llarg nombre d'obres. De Pedrolo és un dels escriptors més prolífics de la literatura catalana contemporània que no va parar d’escriure i de publicar durant més de quaranta anys i va provar molts gèneres diferents. Amb un clar compromís cívic i intel•lectual a favor de la independència, va impulsar la creació de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i va ser guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Ja fa uns quants anys que Mataró, com a reconeixement a la seva trajectòria, va crear el Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró, que enguany celebra la seva 17a edició. L’Ajuntament de Mataró sol•licita a la comissió de l’Any Pedrolo que doni suport econòmic a la 17a edició del Premi de Narrativa de Ciència-Ficció Manuel de Pedrolo Ciutat de Mataró i que inclogui, dins de la seva programació l’acte de lliurament del premi, previst pel 28 de setembre de 2018.