Endesa retira vuit torres metàl·liques i 900 metres de cablejat de les Cinc Sènies

L'empresa ha desmantellat una línia elèctrica aèria després de reconfigurar la xarxa del municipi per mantenir el servei en funcionament

Maresme 2014/2015, endesa

Una infraestructura de mitjana tensió d'Endesa que comptava amb vuit torres metàl·liques, dos suports de formigó i quasi 900 metres de cablejat ha estat desmuntada a les Cinc Sènies. L'empresa ho ha portat a terme després de reconfigurar la xarxa elèctrica municipal per garantir el servei a tota la ciutat. La línia elèctrica retirada transitava per l'espai agrari periurbà i protegit de Mataró: les Cinc Sènies. És gràcies a aquesta acció que es redueix l'impacte visual de la infraestructura, alhora que es millora la conservació d'una zona de cultius històrica considerada com a sòl no urbanitzable.

Cal destacar que el conjunt d'operacions han suposat una inversió de més de 32.000 euros, import assumit en la seva totalitat per Endesa.

Mantenen el servei

L'operació ha requerit que es reconfigurés la resta de la xarxa del municipi per tal de poder d'absorbir la càrrega elèctrica consumida diàriament. A més, en diversos punts s'han realitzat les obres amb una brigada especial que ha garantit la continuïtat del subministrament d'electricitat als clients executant els treballs en tensió.