Semàfor en verd pels exàmens de conduir

Posen fi a la vaga d'examinadors i es calcula que les autoescoles tardaran diversos mesos en recuperar el ritme habitual

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 19 Desembre 2017 09:18

Ciutat 2017, AUTOESCOLA MATARO REPORT

Els examinadors de la DGT van començar una vaga durant el mes de juny que es va allargar fins a principis de desembre, quan finalment es va desconvocar. Durant els mesos de vaga van mantenir uns serveis mínims en relació als exàmens pràctics de conduir, treballant només els dijous i els divendres. Ara intenten recuperar la normalitat examinant cada dia de la setmana. Tot i això, des de les autoescoles de Mataró preveuen que es tardaran uns mesos a acabar amb la llista d'espera d'alumnes que es volen examinar perquè hi ha un dèficit d'examinadors a la Província de Barcelona.

L'Associació d'Examinadors de Tràfic (ASEXTRA) va convocar la vaga demanant millores en quatre àrees: l'adequació d'un complement salarial específic, l'entrega dels resultats dels exàmens pràctics en diferit per evitar situacions conflictives i posicionar-se a favor de mantenir el caràcter públic de les proves per defensar que continuïn estant en mans dels funcionaris públics. Per últim, també van exigir una reducció del nombre de proves per examinador cada dia per aconseguir més qualitat en els exàmens. Dels quatre elements, la DGT va respondre que només el primer, el complement salarial, era negociable. Ara finalment han desencallat la situació. Per la vaga van perdre la possibilitat de fer 200.000 exàmens.

Una plantilla insuficient

Jose Antonio Gómez, director de l'Autoescola Mataró, explica que han desconvocat la vaga gràcies al fet que “l'oposició ha firmat un acord en el qual es comprometen que en els pressupostos del 2018 hi hagi una partida destinada al complement salarial exigit pels examinadors”.

Afegeix que a moltes zones s'està tornant al ritme habitual però que a moltes ciutats de la província de Barcelona, com és el cas de Mataró, l'insuficient nombre d'examinadors per aquesta zona tan gran i l'estona que perden amb els desplaçaments fa que es limiti el nombre d'alumnes que poden examinar. “Com que comencen la jornada a les 8 h però tarden una hora a venir a Mataró i han de marxar una hora abans per tornar a Barcelona, cada professor examina un alumne menys cada dia”, critica i afegeix que “la plantilla d'examinadors és deficitària”. És per aquest motiu que calcula que tardaran 2 o 3 mesos a recuperar el ritme normal. Tot i això celebra que s'hagi desconvocat la vaga perquè així es reactivi l'activitat i els alumnes tornin a fer pràctiques.