Més solidaritat a la Marató de Donants de Sang

L’eslògan de l'edició 2017, dimarts al Foment, és “La teva sang diu coses. Comparteix-la”

  • Laia Mulà // Foto: arxiu
  • Dilluns, 18 Desembre 2017 00:00

Mataró es prepara per a una nova marató que pot ajudar a salvar vides: la Marató de Donants de Sang. Serà el dimarts 19 de desembre al Foment Mataroní i S'hi podrà donar sang de 10 a 22h de forma ininterrompuda. Sota l'eslògan 'La teva sang diu coses. Comparteix-la', els organitzadors del Banc de Sang i Teixits (BST) volen posar l'accent a tota la informació que es pot saber d'una persona a partir del seu grup sanguini.

La campanya estarà acompanyada de diverses activitats per a tots els públics amb la participació de diversos col·lectius i entitats culturals de la ciutat. La Marató de Donants de Sang compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i l’Associació de Donants de Sang del Maresme, entres altres.

La Marató arriba més de tres mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Aquest període és el temps mínim que ha de passar entre les donacions que pot fer un mateix donant. Concretament, els homes poden donar sang quatre vegades a l'any i les dones tres. Per tant, les persones que van fer donacions arran dels atemptats ja podran donar novament durant el dimarts 19 de desembre.

Un hàbit cívic

La donació voluntària i altruista de sang és indispensable per ajudar i atendre els malalts de Catalunya. Segons el BST, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang. Cal destacar que de cada donació de sang se’n beneficien com a mínim tres persones, ja que durant el processament de cada bossa s’obtenen concentrats d’hematies o glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Tots aquests components de la sang caduquen uns dies després de la donació i, és per aquest motiu, que és necessari donar-ne de forma regular.