Gran desplegament per gravar una sèrie al Centre

Movistar enregistra escenes de 'El Confidente' ambientada en la Barcelona franquista

  • Redacció / Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 14 Novembre 2017 16:31

Rodatge a la plaça Santa Maria

Diferents espais del Centre de Mataró són aquests dies escenari de la gravació d'una serie per part de Movistar. Se'n sap que es dirà 'El Confidente' i el nom en aquesta ocasió fa la cosa ja que la pròpia productora no n'ha donat detalls ni tan sols al propi Ajuntament. Són diferents els espais del casc antic escollits per la gravació, que mobilitza desenes de treballadors entre personal de producció, tècnics i seguretat i també molts actors. A falta d'informació oficial sobre la gravació cal confiar, valgui les redundàncies, en les confidències de veïns i badocs que asseguren haver-hi vist a Josep Maria Pou.

Rodatge a la plaça Santa Maria

Diferents espais del Centre han estat escollits per ambientar la pel·lícula força dècades enrere. Per exemple aquest dimarts el davant de Santa Maria i l'inici del carrer Sant Francesc d'Assís apareixen amb un fals terra de llambordes, cotxes de mitjans del segle XX i la botiga Forum de complements ha mutat a una llibreria d'època en la que despatxa Josep Maria Pou. El Foment és, també, base d'operacions de la gravació que ja va començar dies enrere.

Un confident franquista

Es coneix que El Confidente estarà basada en la novel·la 'El dia de mañana' d'Ignacio Martínez de Pisón. La trama se centra en Justo Gil, que acaba d'aterrar a Barcelona i es converteix en confident de la Brigada de Investigación Social franquista que s'encarrega de seguir qualsevol indici de reunió subversiva o moviment contra el règim. El director de El Confidente és Mariano Barroso i el projecte està produït per MOD Producciones. Les informacions que han aparegut situen com a membres del repartiment actors com Oriol Pla, David Selvas, Bruna Cusió, Marta Millà, David Vert i Milo Taboada.

Rodatge a la plaça Santa Maria