Mataró Bus incorpora els dos primers autobusos híbrids per renovar la flota

Tenen un motor elèctric i un altre de dièsel que poden funcionar en paral·lel o per separat i que redueixen un 92% les emissions d'òxids nitrosos i un 30% les de CO2

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 13 Novembre 2017 16:24

Mataró Bus Hibrids

Mataró Bus incorporarà a partir de la setmana que ve dos nous autobusos híbrids a la seva flota, formada per 27 vehicles. Fan dotze metres de llargada i són de la marca VOLVO, model 7900. Els mataronins van poder veure exposats els nous autobusos a la plaça Santa Anna durant la tarda de dissabte, dos vehicles híbrids que substituiran els autobusos més antics de la flota. Amb aquesta renovació es millorarà l’edat mitjana dels vehicles, augmentarà la fiabilitat de la flota, es millorà en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles.

Els vehicles compleixen amb la normativa europea d’emissions més exigent: l’Euro VI, la qual cosa els confereix l'etiqueta d’autobusos nets. Amb aquestes noves incorporacions s’eleva la qualitat ambiental ja que la norma Euro VI suposa una reducció del 92% en les emissions d’òxids nitrosos i de partícules PM10. A més, el seu funcionament suposa una reducció de les emissions de CO2 d’un 30%. Els nous vehicles híbrids compten amb un motor dièsel i un elèctric que poden funcionar en paral•lel, és a dir, cada motor per separat o ambdós a la vegada. Aquest fet permet que l’autobús apagui el motor de gasoil a les parades i arrenqui amb el motor elèctric.

Mataró Bus Hibrids

Nou disseny i materials

En els nous autobusos s’han introduït canvis en el disseny dels interiors per tal d'intentar fer més agradable el viatge. Així ara comptem amb nous materials i colors dels seients, barres, sòls, endolls de recàrrega d’USB, vehicles més silenciosos a escala general, entre d'altres millores.

Mataró Bus Hibrids