Més de 500 entitats socials deixen de rebre subvenció

L'Estat Espanyol ha bloquejat deu milions d'euros impedint així els pagaments a un ampli teixit associatiu dedicat a la lluita contra l'exclusió social i l'educació en el lleure

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dimarts, 31 Octubre 2017 16:18

Ciutat 2017, lleure i esplais

Sota el lema 'Amb el bloqueig, siguem imparables!' els esplais del Sector Maresme d'Esplais Catalans convoquen una concentració que acollirà totes les entitats maresmenques de lleure i a aquelles entitats socials. El motiu de la concentració és clar: denunciar el bloqueig per part de l'Estat Espanyol de deu milions d'euros que havien de rebre 531 entitats socials i de lleure catalanes. La Generalitat els ha comunicat que, per aquest motiu, de moment no pot fer efectius els pagaments a un ampli nombre d'entitats, que es poden veure ofegades per la manca de finançament.

La concentració organitzada serà en contra del bloqueig econòmic del teixit associatiu de Catalunya, sigui del món del lleure o no, i contra tota intervenció de les institucions catalanes. Tindrà lloc el dissabte 4 de novembre a les 12 h del migdia davant l'Ajuntament de Mataró.

El teixit social no s'atura

Els organitzadors esperen que la concentració serveixi també per demostrar que el teixit social és imparable i que seguiran fent feina arreu del territori. L'afectació per aquest bloqueig econòmic recau sobre infants, joves, dones, famílies i persones en risc d'exclusió social i el Departament calcula que podria tenir un impacte sobre un total de 900.000 persones usuàries i 1.300 treballadores. A més, no només afecta el sector de l'educació en el lleure, sinó a moltes altres entitats i federacions com, per exemple, la Taula del Tercer Sector Social, el Banc d'Aliments, SOS Racisme i el Consell Nacional de la Joventut Catalana.