La República comença amb celebracions íntimes

Desenes de persones es concentren davant l'Ajuntament per brindar per la independència

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 30 Octubre 2017 11:38

Concentració celebració CDR Mataró

Sabem per les cròniques històriques que el 14 d'abril de 1931 va ser un dia pràcticament festiu, amb la gent celebrant al carrer la proclamació de la república i una autèntica aglomeració davant l'Ajuntament, essent testimoni de com el bust del Rei era precipitat des del Saló de Sessions, balcó avall. Els temps han canviat notòriament en tres quarts de segle i el 27 d'octubre del 2017, en l'adveniment anunciat pel Parlament de la república catalana les celebracions van ser molt més íntimes.

Es van sentir petards als volts de quarts de quatre de la mateixa manera que ressonen quan es guanya alguna Copa d'Europa però ni que fos per l'hora o per la polarització social no hi va haver cap mostra de fervor popular. Fins a la nit no hi havia convocada una celebració, convocada pel CDR de Mataró, que va congregar un centenar de persones a davant de l'Ajuntament. Van brindar i cantar.

Concentració celebració CDR Mataró

Sí que es notava la transcendència del dia fent un "zàping" per les xarxes socials o en alguns bars i restaurants els quals seguien pendents de la televisió. En alguns establiments els informatius especials substituïen les habituals programacions musicals, si bé en molts altres la vida seguia amb absoluta normalitat.

La reacció estatal als fets del Parlament, a les vuit del vespre, no va comportar cap reacció apreciable. Com a dia D va ser força íntim.

Concentració celebració CDR Mataró