Catorze mil invitacions repartides

La 'Mataró Tren' passa a ser de pagament, a un preu popular de tres euros, si bé els menors i estudiants tenen entrada gratuïta

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Divendres, 27 Octubre 2017 00:00

Ciutat 2017, fira del tren
El pas d'una Fira Ferroviària en un espai públic com la plaça de Santa Anna a un esdeveniment de major envergadura com vol ser la Mataró Tren ha comportat, també, que s'hagi establert un preu d'entrada: del tot popular això sí. Tres euros.

El tiquet inclou l’entrada al recinte de la fira i serà vàlid per a tot el cap de setmana, excepte les activitats que es duen a terme al TCM 2, que són d’accés lliure. Per als menors i estudiants, l’entrada és gratuïta. No només això. En el marc de l'aposta per fer gran la Mataró Tren i per potenciar l’assistència del públic familiar a la fira s’han distribuït a tots els alumnes de les escoles d’infantil i primària de la ciutat al voltant de 14.000 invitacions vàlides per a dues persones.  Es vol que sigui un èxit.

Més avantatges

Amb l’entrada de la Mataró Tren, els visitants podran gaudir d’una promoció de 2x1 per al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú i el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres. Gràcies a un acord signat amb Renfe, els assistents a la fira que vulguin venir-hi amb tren disposen d’un descompte del 30% al preu del bitllet de Rodalies Catalunya.
Aposta singular

La presentació de la Mataró Tren va ser un dels primers actes públics de la Primera Tinent d'Alcalde Núria Moreno com a nova responsable de Desenvolupament Econòmic, que inclou la cartera de Promoció. En espera de si s'introdueixen canvis en l'aposta política, la Fira Tren era una de les grans apostes de l'antiga titular de la cartera, Dolors Guillén, que per cert segueix ostentant de moment la presidència del TecnoCampus.

Ciutat 2017, fira del tren
El protagonisme del tren en l'obra de Rovira Brull, a l'Ateneu
L'Associació Cultural Cercle Històric Miquel Biada ha estat l'encarregada d'organitzar l'exposició 'Rovira Brull i el tren' a l'Ateneu de la Fundació Iluro de Mataró, que es podrà visitar fins al 19 de novembre.
La mostra pretén mostrar la importància i sentit de la temàtica ferroviària en l'artista Josep Maria Rovira Brull i està composta per quadres cedits en la seva majoria pels propietaris.
A més, els membres de l'associació impulsen altres activitats infantils i escolars, exposicions i conferències durant l'octubre al voltant del tren, algunes d'elles en l'àmbit de la Fira Ferroviària. A més, l'associació Cultural Cercle Històric Miquel Biada participa amb un estand a la Fira Ferroviària del 28 i 29 d'octubre amb productes culturals a la venda, dossiers i material de difusió del patrimoni ferroviari industrial i cultural.