Mataró fa la gran aposta pel tren

L'antiga Fira Ferroviària esdevé la nova 'Mataró Tren', aquest cap de setmana al TecnoCampus, de pagament i amb vocació de promoció de ciutat

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 27 Octubre 2017 00:00

Ciutat 2017, Fira del tren
Aquest dissabte fa 169 anys que el primer ferrocarril de la Península va arribar a Mataró. Hi haurà els actes pertinents si bé ja fa anys que la celebració ha virat d'accent: mantenint l'aposta historicista però sobretot validant la passió popular per aquest mitjà de transport com a plataforma de promoció econòmica.

Mataró ha apostat pel tren i ha reconvertit l'antiga Fira Ferroviària en un nou producte, la Mataró Tren, que vol que sigui punta de llança en promoció de ciutat. És l'aposta i aquest any estrena galons i ubicació. No la busquin a Santa Anna perquè es farà al TecnoCampus: la celebració d'un esdeveniment històric vinculat a la figura de Miquel Biada és, ara, l'aposta de present i de futur.

Que sigui referent

Amb l’objectiu de posicionar aquesta fira com a referent de les fires de l’àmbit de l’oci ferroviari de Catalunya, aquest any s’ha ampliat l’oferta d’activitats –tant en nombre de propostes com en la tipologia– per poder arribar al sector especialitzat i professional i al públic en general. També s’ha previst una programació especial adreçada a l’àmbit familiar.  Així doncs, s’han programat una cinquantena de propostes entre conferències i xerrades, tallers, projeccions cinematogràfiques, demostracions tecnològiques i exposicions, que se sumen a l’important desplegament a la zona comercial d’exposició i mercat d’ocasions amb fabricants nacionals i internacionals i expositors comercials de modelisme ferroviari, maquetes i publicacions. Als al·licients habituals, doncs, s'hi suma amplitud de mires i espai.

Entre els principals atractius d’aquesta edició, destaca la important concentració de maquetes de tren a diferents escales, que es podran veure en funcionament per primera vegada a Mataró. També hi haurà un circuit de tren tripulat i un de locomotores de vapor i demostracions d’una maqueta del tren magnètic, el tren del futur.

Ciutat 2017, Fira del trenTrenet turístic, bus llançadora i invitacions per omplir el TCM
Una altra de les novetats d’aquesta edició és la nova ubicació de la fira al TecnoCampus, que ha permès redimensionar el projecte i unificar en un únic espai les diferents propostes, des de les adreçades a un públic més especialitzat fins a les activitats infantils.
Per facilitar l’arribada del públic al recinte es disposarà de diverses opcions de transport gratuïtes. D’una banda, un trenet turístic traslladarà els assistents que ho vulguin des de la plaça Santa Anna, on hi haurà animació per al públic familiar. D’altra banda, un bus llançadora des de l’estació de Renfe portarà els visitants fins al TecnoCampus. Tot són facilitats perquè el canvi d'ubicació no suposi la pèrdua de públic forani i sobretot de la pròpia gent mataronina.