140.000 euros per subvencionar empreses que contractin aturats

L'Ajuntament destina una partida pressupostaria a ajudes de fins a 4.246 euros pels contractes de sis mesos a jornada completa

Ciutat, aturats 40 3

Millorar l'ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones que tenen dificultats d'inserció a Mataró és el principal objectiu amb el qual l'Ajuntament de Mataró destinarà 140.000 euros a subvencionar les empreses que contractin persones en situació d'atur. Es tracta de dues línies de subvencions, una per aturats i l'altre per la contractació de persones amb diversitat funcional, a les quals es poden acollir totes les empreses.

Les dues línies, el programa Foment de l'Ocupació i el programa Creant Oportunitats, han estat dissenyades pel Servei d'Ocupació de l'Ajuntament de Mataró (SOM) amb el cofinançament de la Diputació de Barcelona.

Les 15 primeres sol·licituds del programa Foment de l'Ocupació

Les ofertes de treball per les quals es sol•licita la subvenció es gestionaran preferentment a través de la borsa de treball del SOM, que també ofereix assessorament a les empreses interessades. Les empreses poden sol•licitar subvencions per a la contractació laboral de persones en situació d’atur per un termini no inferior als sis mesos, amb un import per la subvenció de més 4.000 euros per sis mesos de contracte a jornada completa.

De moment, el SOM ja ha rebut i està tramitant 15 sol·licituds de subvenció, de les quals 6 corresponen a contractes indefinits dins la línia de Foment de l'Ocupació. Els ajuts es poden demanar fins al 31 de juliol de 2018 i van adreçats a qualsevol empresa que contracti una persona que es trobi en situació d’atur, estigui empadronada a la ciutat i compleixi els requisits marcats en les bases.

Creant Oportunitats

Les subvencions d'aquest programa s'adrecen a empreses que contractin persones amb diversitat funcional. El programa busca treballar en xarxa amb les entitats que treballen per a la inserció laboral d'aquest col·lectiu a Mataró i el Maresme. Les empreses que s’hi acullin, poden gaudir d’un ajut de 1.415 € durant els primers 2 mesos del contracte, o la part proporcional si és una jornada parcial. Aquestes subvencions poden ser compatibles amb d’altres que atorgui l’Ajuntament. L’1 de novembre de 2017 és la data límit que tenen les empreses per contractar alguna persona inscrita en aquest programa.