“El barri té tot el que els veïns poden necessitar"

Antoni Codina és el president de Productes Codina, la gran empresa situada al barri de l'Havana que fabrica els coneguts detergents 'La Oca'

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer i Cambra Propietat
  • Dimecres, 04 Octubre 2017 00:00

Ciutat 2017, antoni codina la oca

Com a president de l'empresa, quina és la teva implicació en el barri?

Ja estic jubilat però sóc el president de la companyia de l'Oca, Productes Codina, i cada dia vinc dues hores a l'empresa per mantenir-hi el meu vincle. Visc al centre de Mataró però com que l'empresa està a l'Havana des del 1981 estem molt vinculats a la vida del barri. Abans l'empresa estava situada a l'Avinguda Perú però ens vam traslladar aquí per ampliar el negoci. Aquell espai se'ns havia quedat petit i aquí disposem d'uns 5.000 metres quadrats entre l'espai de fabricació, magatzem, logística, oficines i el laboratori.

Quin paper té l'empresa Productes Codina al barri?

Des del meu punt de vista és l'empresa més important del barri. Moltes empreses antigues van anar tancant amb la crisi del sector tèxtil. Ara només queda una de les empreses centrades en gènere de punt en aquest veïnat, Vilaseca, però la resta han desaparegut. La nostra relació amb la gent i els comerços del barri és molt bona i quan hi ha festes del barri hi participem activament sempre. A més, estem al davant mateix de l'Escola Montserrat Solà, una zona amb molta vida.

Creus que al barri hi ha tots els equipaments necessaris?
"Des del meu punt de vista té de tot el que els veïns poden necessitar: transport públic, comerços, escoles, aparcaments, etc. No hi falta de res i l'ambient és molt bo: és un bon lloc on viure o treballar."

Ciutat 2017, antoni codina la oca

A què us dediqueu a l'empresa Productes Codina?

L'empresa té 128 anys i és de fabricació de producte químic purament, de detergents. Pel barri circulen un continu de camions i tràilers que vénen a carregar producte per enviar per mar els contenidors. Afortunadament venem a 18 països de tot el món. El principal client que tenim és el Perú i després la Xina.

Productes Codina, amb la seva coneguda marca de sabons i detergents
La Oca és una de les empreses històriques més importants de la ciutat,
amb 128 anys d'història i la capacitat d'haver-se anat adaptant al pas del temps, als canvis de la demanda i la modernització de processos.