Els pro-Referèndum mantenen el pols al carrer

La mobilització no para: Tres concentracions en tres dies

  • Redacció / Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 25 Setembre 2017 09:24

Marató Referèndum

La mobilització del món sobiranista per l'1 d'octubre no té aturador a Mataró. Aquest cap de setmana ha estat patent l'alt grau d'implicació dels partidaris de la votació, que han respost massivament –amb centenars de persones– a la intensa agenda de convocatòries que des de partits i entitats s'han anat proposant. Divendres al vespre, unes 300 persones van encartellar per complet l'Ajuntament de Mataró deixant la que sens dubte serà una de les imatges d'aquesta campanya per l'1 d'octubre. Els concentrats no van deixar cap pam de la façana sense cartells a favor de l'1 d'octubre i fins i tot es van enfilar per arribar el més amunt possible. La imatge de la Casa Gran totalment empaperada va ser el pòrtic d'un cap de setmana en què també hi havia convocatòries dissabte i diumenge.

Marató Referèndum

En paral·lel a aquests actes, cada nit al punt de les deu són sonores les cassolades ciutadanes en diversos punts de la ciutat. Replicant un mode de protesta que es va fer popular arran del 'No a la guerra' els que s'hi sumen s'estan deu minuts fent soroll amb utensilis de cuina.

Marató Referèndum

Cartells i més cartells

El cartell com a element de publicitat del referèndum s'ha convertit en l'eix de tota la mobilització. Si divendres s'enganxaven a la façana de l'Ajuntament –que l'endemà ja lluïa pràcticament neta- dissabte la convocatòria era a la Plaça de Santa Anna per enganxar-los per tota la ciutat. Al punt de partida van comparèixer, fora del seu ecosistema carnavalesc, els Portafardells que amb un versot es van posicionar a favor del referèndum d'independència. Els centenars de concentrats van aplaudir la comparsa i es van dividir en grups per encartellar les parets de la ciutat. Entre tots ells, instruccions clares si la Policia Local –com ha passat en més d'una ocasió al llarg de la darrera setmana– els aturava i confiscava el propi material. Els cartells, vaja.

Marató Referèndum

Diumenge al migdia, ple a l'Ajuntament

El davant de l'edifici consistorial va tornar a ser el punt de trobada, en paral·lel amb la convocatòria general a tots els ajuntaments del país, per diumenge al migdia. Altre cop la xifra s'apropava al miler de persones, com el vespre de dimecres 20. La convocatòria, amb crits, consignes i música ambiental tornava a ser de to festiu, amb els cartells fets a mà o repartits per les entitats de nucli i amb el ritual de tornar-los a penjar a la façana del propi Ajuntament de colofó. També hi va haver un moment per fer referència a la revolució portuguesa dels clavells, amb la Primavera per la Pau cantant 'Grandola Vila Morena'. L'ambient, altre cop, contenia dosis d'emoció i de disbauxa i en les converses i les intervencions la divisa clara de mantenir la mobilització durant la setmana que els separava de l'1 d'octubre.