Una setmana per a la Mobilitat Sostenible i Segura

Les activitats tindran lloc del 16 al 23 de setembre i, a més, enguany organitzen per primera vegada el ral·li Som Mobilitat per vehicles elèctrics el dia 14 d'octubre

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 18 Setembre 2017 09:53

Ciutat 2014/2015, xarxa som mobilitat

Mataró se suma de nou a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i segura, set dies plens d'actes lúdics i de sensibilització que tindran lloc entre el 16 i el 23 de setembre. L'objectiu és el d'incentivar hàbits sostenibles, saludables i segurs com el desplaçament a peu, en bicicleta, en vehicle elèctric o transport públic. A més, enguany és la primera vegada que tindrà lloc el Ral·li Som Mobilitat, una competició atípica que en aquest cas es proposa premiar la conducció més eficient.

Una setmana per la sostenibilitat

A més de promoure els hàbits de desplaçament més saludables, la setmana per a la Mobilitat es proposa visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació. Entre les activitats destaca la 9a Pedalada, que tindrà lloc el dia 17 de setembre a les 10.30 h amb sortida del Pati del Cafè Nou, o la xerrada presentació 'Som Mobilitat; el primer carsharing elèctric del sud d'Europa', la qual tindrà lloc el dijous 21 a les 19 h a Can Palauet. A més, els més curiosos podran provar els vehicles elèctrics el dissabte 23 a les 12 h al Port de Mataró.

Un ral·li per a conductors eficients
El dia 14 d'octubre tindrà lloc el ral·li més especial, el qual no premia el cotxe més ràpid ni el més resistent, sinó el vehicle elèctric que circuli amb una conducció més eficient energèticament. Dues hores per anar des de Mataró fins a Olot i amb un guanyador especial: aquell que completi el recorregut consumint menys bateria, sempre dins les dues hores de termini disponibles. Per a més informació i per inscriure's al ral·li Som Mobilitat: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Especials, 2014/2015, Som mobilitat