"Ens van retenir per pinta de motxilleros"

Vueling no permet a L’Izhar, l’Àlex i en Pau de volar a Senegal com tenien previst

  • Cugat Comas // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 20 Juliol 2017 11:03

Ciutat 2017, afectats vueling-motxileros

Els tres mataronins a qui van prohibir de volar a Senegal des de Barcelona després de ser identificats no tenen dubtes en qualificar d'"inhumana" la situació viscuda dins del vol. "Nosaltres ara hauríem d'estar al Senegal però ens van identificar a tots els que teníem més pinta de 'motxilleros' i som aquí a Mataró", asseguren.
Tres dies després, encara en un cert estat de xoc pel que els ha tocat viure l'Izhar, l'Àlex i el Pau repassen la seqüència de tot el que els va tocar viure i es mostren preocupats per si acabés arribant una multa que, emparada en la denominada Llei Mordassa, podria pujar fins als 45.000 euros.

El total d'identificats, els onze, es mantenen en contacte per defensar-se legalment

No ens vam amotinar

"Nosaltres no anàvem a fer cap voluntariat, ni cap activitat solidària, anàvem totalment de vacances" relaten i recorden com quan van entrar a l'avió ja hi havia l'home senegalès molt alterat. "És evident que el que necessitava aquell home era atenció mèdica, estava molt alterat i no parava de cridar de valent", recorden. Tots tres van passar un dilluns que s'imaginaven al continent africà posant-se en mans dels advocats i en connexió amb la resta d'identificats. I no amaguen el ressentiment amb certs mitjans de comunicació: "Hem llegit que ens vam amotinar i no és cert, senzillament vam posar-nos al mig del passadís davant una situació que no té res de normal".

Ciutat 2017, afectats vueling-motxileros

Tots tres, segurament, tornarien a fer el mateix i relaten com companyia i Guàrdia Civil es passen la pilota: "Ara mateix no sabem si estem denunciats o no, és delirant, la companyia diu que no ens denunciarà però va ser el pilot el que no ens va deixar volar i ens fa por que ara diguin una cosa per quedar bé i després en facin una altra". El grup ja ha constituït una caixa de resistència per a fer front a les obligacions legals.