Principi d'acord per tancar el conflicte de la Policia Local

L’Institut de Seguretat Pública intervindrà per millorar el clima laboral, es refaran els horaris dels agents de barri i el 2018 es començarà a pagar un complement de perillositat

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 30 Juny 2017 10:01

Protesta policia local

L'Ajuntament de Mataró i els representants sindicals de la Policia Local han arribat a un principi d'acord per tancar el conflicte que tenia enfrontades les dues parts. La plantilla denunciava un clima laboral d'assetjament en el si del cos, l'incompliment per part del govern municipal a l'hora d'aplicar un complement salarial de perillositat que feia anys que estava compromès i també la mala gestió dels horaris dels agents de la Policia de Barri. Ara, tots tres fronts ja estan en vies de solució. Des de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) s'intervindrà per millorar el clima laboral de la plantilla; a partir de 2018 es reconeixerà el factor de perillositat com a complement salarial i, pel mes de setembre, està previst crear una comissió de treball que proposarà modificacions de jornada i horaris a la Policia de Barri amb l'objectiu de reduir les jornades de cap de setmana.

Pel que fa al complement salarial, l'únic dels tres punts de l'acord que ja està detallat i quantificat, es preveu que els agents comencin a notar aquest compromís en les nòmines de l'any 2018, tot i que el complement no s'aplicarà del tot fins al 2019. En total, el factor de perillositat està xifrat en 2.893 euros anuals, uns 206 euros al mes, dels quals el 2018 cobraran el 75%. El complement complet es pagarà a partir de l'1 de gener de 2019.

Protesta de la Policia Local

Pendent de ratificació

L'acord l'han signat aquest dijous la regidora de Via Pública, Núria Moreno, i el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, amb els representants del sindicat majoritari a la Policia Local, el Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-CAT), tot i que també està previst que s'hi sumin la UGT i el Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F).

La proposta, però, s'ha de ratificar pels òrgans de representació corresponents (Mesa General, Mesa Sectorial, Comitè de Seguretat i Salut Laboral) i, en la mesura que impliquen modificació de llocs de treball i condicions, també s'haurà d'aprovar al ple municipal. Paral·lelament, govern municipal i sindicats s'han compromès a seguir treballant en la implementació de mesures addicionals per millorar la gestió i organització del cos.