La Biblioteca Popular serà la tercera pública

L'equipament de la Fundació Iluro ja entrarà a la xarxa municipal i l'Ajuntament assegura que apropa la quarta, al Triangle de Molins

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dijous, 15 Juny 2017 11:00

Ciutat 2017, biblioteca fundació iluro

La Biblioteca Popular de la Fundació Iluro a la Plaça de l'Ajuntament de Mataró entra a formar part de la xarxa municipal i l'any que ve serà un equipament més dins el servei de biblioteques de la Diputació. Aquest és l'abast del conveni signat entre la Fundació i l'Ajuntament, fet que converteix l'equipament, situat a l'antiga seu central de Caixa Laietana, en la tercera biblioteca pública de la ciutat.
L'acord signat satisfà totes les parts i és un primer pas abans que la Diputació integri l'equipament, després que s'hagi sotmès a un seguit d'obres, a la xarxa provincial. D'aquesta manera Mataró comptarà amb tres biblioteques públiques i no haurà d'invertir en obra nova, extrem que segons l'Alcalde David Bote aproxima l'horitzó de la quarta biblioteca que pertoca a la ciutat per dimensió i que se situarà al Triangle de Molins.

1.500 metres quadrats
L’edifici de la Biblioteca Popular, que es troba en un equipament de dues plantes amb una superfície de 1.473 metres quadrats, es posarà a disposició de l’Ajuntament com a servei públic municipal, sense cost i de forma indefinida, en el moment de la integració prevista per al 2018.

Abans, durant el 2017, la Fundació Iluro es farà càrrec de les obres de remodelació per, entre altres requeriments, redistribuir i adequar els espais de l’entrada principal que serà pel carrer d’en Palau i on s’ha de sectoritzar la caixa d’escala i la zona del vestíbul amb els ascensors. Les obres tindran un cost aproximat de 250.000 euros, tot, per acomplir els estàndards de la Xarxa Pública de Biblioteques i de la Diputació de Barcelona.

Ciutat 2017, biblioteca fundació iluro 2

Pel que fa al personal de la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro, les dues parts acorden la voluntat d’integrar-les al servei públic municipal sempre d’acord amb la normativa vigent i les formalitats legals corresponents.  L’Ajuntament assumirà les despeses de l’equipament a partir de la data que aquesta formi part de la Xarxa Pública de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.