Mobilitzacions a la plantilla de Mataró Bus

Els treballadors denuncien que l'empresa té una política laboral abusiva i antidemocràtica i la situació empitjora amb l'acomiadament del Secretari General de la Secció Sindical de CCOO

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 06 Juny 2017 17:39

Ciutat 2017, mataró bus

La plantilla de Mataró Bus denuncia que l'empresa desenvolupa una política laboral lesiva amb els drets laborals, de seguretat i salut i sindicals dels seus treballadors. Segons els afectats, les seves queixes han incrementat la política antisindical de l'empresa, culminant així amb l'acomiadament del secretari general de la secció sindical de CCOO. Per aquest motiu, una part dels treballadors i treballadores de Mataró Bus van començar un seguit de mobilitzacions, la primera de les quals durant el Ple Municipal de l'1 de juny.

La readmissió del company acomiadat: condició sine qua non
En l'assemblea convocada pel comitè d'empresa que va tenir lloc el dia 30 de maig, es va plantejar l'inici de diverses mobilitzacions que asseguren que aniran en augment fins que l'empresa assumeixi el respecte dels drets laborals i readmeti el company acomiadat. Compten amb el suport dels sindicats de Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT).

El govern municipal compromès en la resolució del conflicte
Durant el Ple Municipal de juny una part de la plantilla es va manifestar per sol·licitar la intervenció i solidaritat de l'equip de govern i els grups municipals. Des del govern van assegurar que faran les tasques de mediació i les inspeccions necessàries per fomentar que el conflicte es resolgui.
Ple de juny