La Marxa de l'Or per cobrir les necessitats de la infància en risc

La Creu Roja de Mataró i Sant Andreu de Llavaneres organitzen dos recorreguts, de 10 i 15 quilòmetres, el diumenge 11 de juny

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 06 Juny 2017 00:00

Ciutat 2017, marxa d'or creu roja-caminadaLa Marxa de l’Or és una iniciativa que organitza l’oficina de la Creu Roja a Mataró-Sant Andreu de Llavaneres. La recaptació es destinarà al projecte del Casalet, orientat a infants de famílies en situació d’exclusió social. Ja fa 9 anys que Creu Roja organitza aquesta Marxa solidària per tal  que la gent pugui col·laborar, fent una inscripció el proper dia 11 de juny d’enguany.  La marxa s'inclou en el programa 'Mou-te amb cor'.

El 4t estudi de Vulnerabilitat de Creu Roja, “l'impacte de la crisi en la infància i l’entorn escolar", ofereix dades reals sobre com la crisi afecta l’entorn escolar i familiar.
L'estudi, que agafa com a base la població atesa per Creu Roja dins els programes de lluita contra la pobresa, mostra que un 48,7% de les famílies ateses tenen ingressos inferiors a 550€ al mes, i un 11% no disposa de cap tipus d'ingrés.
Pel que fa als infants atesos per la Creu Roja, l’informe explica que aquests viuen sota el llindar de la pobresa i que un 63% ho fan en condicions de pobresa molt alta.
Amb aquestes dades tan impactants, Creu Roja va posar en marxa tot un seguit de propostes per tal de disminuir els efectes de la crisi sobre els infants atesos, prestant especial atenció en donar resposta a les mancances alimentàries sobre els infants.

Des del propi local

Per aquest motiu s’organitza la marxa solidària per tal de recaptar fons per a projectes d’alimentació infantil. Les inscripcions es poden fer a l'oficina de la Creu Roja a Mataró, al carrer Energia, 11 o el mateix dia de la marxa, que ha de ser una nova mostra de solidaritat a través de l'esport.

Ciutat 2017,creu roja
La fitxa
Data: El diumenge 11 de juny a les 8 del matí.
Lloc: Des de la seu de la Creu Roja de Mataró
Recorregut: Pot ser de 10 o 15 quilòmetres.
Preu: El preu de la inscripció és de 10 euros€ i inclou samarreta,
botifarrada i obsequi).