La FAVM demana unitat contra els macroprostíbuls

Juan Sánchez lamenta la sentència que avala l'obertura i alerta del risc que creixin els conflictes

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 30 Maig 2017 17:09

FAVM

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM), Juan Sánchez, ha lamentat en declaracions a l'ACN la manera en com ha acabat la batalla de l'Ajuntament de Mataró contra l'obertura de nous prostíbuls a la ciutat, després que el Tribunal Suprem hagi confirmat la nul·litat de part de l'ordenança municipal que entorpia que aquest tipus d'establiments es poguessin instal·lar a Mataró. Segons Sánchez, l'arribada de nous bordells a l'entorn de la zona d'oci nocturn –com preveia el projecte que el 2010 va desencadenar aquest llarg afer judicial– portaria "molta més conflictivitat" a la zona. Tot i ser conscient que la sentència del Suprem és ferma, el portaveu veïnal reclama "unitat" per a mantenir el pols contra un model de negoci que "no porta res de bo".

"Sabem el que rodeja el món de la prostitució i no ho veiem correcte. Els llocs de treball que han de generar-se a Mataró han de ser una altra cosa i no això", ha etzibat el president de la Federació d'Associacions de Veïns, Juan Sánchez.

Explica que l'assumpte es tractarà pròximament en el si de la Federació per veure quin marge de mobilització hi ha. "És un tema de ciutat", exclama. Sánchez pràcticament es resigna després de la sentència del Suprem i creu que si finalment es dóna el cas que els projectes que van encendre la metxa de la lluita contra els prostíbuls es mantenen en peu "l'únic que els podria parar és la mobilització veïnal".

El Pla d’en Boet, un polvorí
Sánchez assegura que la ubicació que el projecte dels macroprostíbuls preveia l'any 2010, a tocar de la zona d'oci nocturn de la ciutat, convertiria la zona en un polvorí: "És com tenir un volcà que fumeja i que estem intentant controlar quan t'arriba l'erupció", ha dit en al·lusió als problemes preexistents associats al consum d'alcohol i la massificació de l'entorn.

"No sé què es planteja fer el govern municipal però hem d'estar tots units", assegura el portaveu veïnal. El consistori, per la seva banda, analitza des d'aquest dilluns la sentència i encara no s'ha volgut pronunciar al respecte.