Juan Selma: amor, força i honor

Carta oberta de Jess, la dona del boxejador assassinat fa dues setmanes

Esports 2013/2015, Juan Selma-boxa

Juan Selma, mort a ganivetades el passat 6 de maig en una baralla, ha deixat un impacte molt fort en molts cercles d'amistats a la comarca. Monitor de boxa i treballador en locals d'oci nocturn, ara és la seva parella Jess la que vol compartir aquesta carta oberta.

És l'escrit que reproduïm a continuació.

Juan Selma: amor, força i honor

Juan Selma era un home d'honor, una persona lleial, un pare exemplar, un amic incondicional i un amant fidel i lliurat.

Era gran, fort i corpulent, però he arribat a entendre que tota aquesta magnitud física era per donar cabuda al seu enorme cor. Tots aquells que van tenir la fortuna de conèixer-lo poden verificar cadascuna de les meves paraules.

La vida va posar molt dolor en el seu camí, encara així, ell mai es va rendir, en molts moments em sorprenia la seva bondat després de tants cops. La seva lluita diària, la seva força i la seva constància constituïen un exemple admirable per tots aquells que l'envoltàvem. Enemic de les injustícies i l'egoisme, en Juan donava tot el que tenia, ajudava o buscava ajuda sense necessitat de demanar-la, així era ell, generós sense rebre res a canvi.

En aquests moments i encara que la vida seguia copejant-lo, per fi havia trobat la felicitat, amb els seus fills, els seus pares i tot l'amor del meu cor. La seva lleialtat, el respecte per tot i per tots, la seva lluita incansable, la seva passió pels seus, la seva noblesa i la seva humilitat van fer d'en Juan un home respectat i de dret. Una persona única i irrepetible.

Si existeix una sola persona que parli malament d'ell poden estar segurs que no coneixia el Juan. Jo dono gràcies a la vida per posar-ho en el meu camí, per l'oportunitat de conèixer-lo, enamorar-me i enamorar-lo.

He escrit com era però és incomparable a la seva presència, solament el seu somriure era capaç de guarir el major dels dolors.

És injust i inexplicable el que li han fet, moro de ràbia i de dolor, però encara sense estar present, estic segura que va morir defensant alguna injustícia o abús.

Maleeixo els assassins que ens han destrossat, que ens han trencat el moment més dolç de les nostres vides, que han privat als seus fills de créixer al costat del seu pare, als seus pares de seguir vivint al costat del seu fill, als seus amics i familiars de seguir gaudint de la seva grandesa, a la meva de seguir sent enormement feliç al costat d'ell i òbviament a ell, que li han llevat la vida.

Ja n'hi ha prou d'inventar històries, mai deixaré que ningú taqui el seu nom i lluitaré com sempre va fer ell perquè es faci justícia.

Juan, a la terra t'has guanyat el cel i la teva ànima i el teu amor segueixen i seguiran amb tots els que t'estimem.

En el meu cor ets i seràs immortal. Fins a sempre, vida meva.

Jess