Comença la campanya de la renda 2016

Els contribuents tindran fins al 30 de juny per presentar la seva declaració de l’IRPF i tenen a disposició el Renda Web, que subsitueix el programa Padre

  • Redacció-ACN // Foto: arxiu
  • Dijous, 06 abril 2017 12:29

Ciutat 2017, declaracio renda

La campanya per declarar l’impost sobre la renda de les persones físiques corresponent a 2016 ha començat aquest 5 d’abril, segons informa l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT). La novetat més significativa d’enguany és la generalització del sistema Renda WEB com a únic servei de confecció i presentació de la declaració per a tot tipus de rendes, incloses les d'activitats econòmiques. Això representa que aquesta serà la primera campanya sense el programa PADRE des de la seva creació.

Concretament, aquest dimecres 5 d’abril es va obrir la possibilitat de sol·licitar l’esborrany i presentar la declaració a través d’internet. El contribuents disposaran dels serveis telemàtics i telefònics d'informació sobre la campanya de la renda. A partir del 4 de maig, també s’inicia el servei de concertació de cita prèvia.

El calendari

Així mateix, a partir de l’11 de maig es podran modificar i confeccionar els esborranys i les declaracions a les oficines de l'Agència Tributària de manera presencial. El 26 de juny s’acabarà el termini de presentació per a les declaracions a ingressar amb domiciliació bancària i el 29 de juny finalitzarà el servei de concertació de cita prèvia. La campanya de la renda i el termini per presentar les declaracions conclourà el 30 de juny.

Ciutat 2017, declaracio renda
Hola Renda Web, adéu Padre
El sistema Renda WEB pot utilitzar-se amb qualsevol tipus de dispositiu i des de qualsevol lloc amb connexió a Internet, segons informa l’AEAT. Això permet iniciar la declaració en un dispositiu i finalitzar-la en un altre diferent, ja que la informació s'emmagatzema en el servidor de l'Agència Tributària.