La PAH reclama solucions dignes pels desnonats

La plataforma alerta que els serveis de Benestar Social estan col·lapsats i proposa que es posin a disposició de lloguer social una part dels 2.700 pisos buits de propietat privada

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 03 abril 2017 12:58

PAH Tancament edifici de vidre

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mataró, amb el suport de la Federació d'Associacions Veïnals (FAVM), alerten sobre la difícil situació dels serveis de Benestar Social de Mataró i acusen l'Ajuntament de no haver actuat correctament per aportar solucions a les famílies que no poden assumir el cost de les hipoteques o dels seus lloguers. Des de la PAH proposen que l'Ajuntament estableixi el vincle necessari amb els propietaris dels pisos buits a la ciutat, prop de 2.700 habitatges, per a fomentar que esdevinguin pisos de lloguer social on establir amb rapidesa les famílies afectades.

Calen solucions habitacionals dignes

Segons explica el Portaveu de la PAH, Sebastián Tenes, la llei estipula que cal brindar "una solució habitacional digna" a tothom qui ho necessiti i critica que els desnonaments són molt ràpids, però que les solucions empreses per la Taula d’Emergència tarden mesos en fer-se efectives. Per aquest motiu, les famílies són enviades a l’Alberg de Can Solaret com a solució temporal fins a tenir pisos de lloguer social a la seva disposició, mesura que considera inadequada i que no respon als ítems que s’engloben dins el concepte d’oferir una solució digna en termes d’habitatge.

La solució temporal costa uns 10.000 euros al mes
La PAH denuncia que enviar una família al centre d'acollida suposa una despesa de 10.000 euros al mes aproximadament, una xifra molt elevada amb la que es podrien llogar més d'una vintena de pisos socials al més.