Molt ambient i líder sorpresa a la sortida de la Volta

Ben Hermans, del BMC, es posa el mallot 'in extremis' per la sanció al Movistar

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dimecres, 22 Març 2017 12:30

Sortida 3a Etapa Volta Catalunya

La Volta a Catalunya ja ha marxat de Mataró, camí de l'estació d'esquí de La Molina on avui acabarà la primera etapa amb muntanya d'aquesta edició. El pilot s'ha fet amo i senyor del Camí de la Geganta a partir de quarts d'onze del matí i centenars de mataronins no s'han volgut perdre detall, donant molt ambient a la sortida d'etapa. El mateix ritual dels darrers anys, amb curses i nervis a la recerca de la foto amb l'ídol o amb el ciclista que es deixi, han protagonitzat una prèvia en la que es notava la tensió d'un dia important. I també els efectes de la CRE de Banyoles.

Sortida 3a Etapa Volta Catalunya

Molta gent no s'ha volgut perdre detall del control de firmes, a la que les esquadres compareixien en grup. S'hi ha aplaudit cadascun dels noms notables que l'speaker esmentava i precisament ha estat allà, 'in situ', on molts s'han assabentat que finalment Alejandro Valverde no era líder i que els colors blanc i verd vestien el tors d'un desconegut pel gran públic, Ben Hermans, del BMC.

La sanció que els comissaris havien decretat per a tres ciclistes del Movistar per donar-se empentes durant la cronometrada per equips d'ahir ha estat ampliada a tot l'equip telefònic, provocant que Valverde perdés l'avantatge adquirit. Un minut de penalització, o el que és el mateix, Valverde ha passat aquest matí d'estar quaranta segons per sobre a haver de restar vint segons a Froome. Això condensa més la classificació, deixa Hermans com a líder de palla en espera de l'etapa d'avui i resitua Van Garderen, teòric cap de files de l'equip finalment guanyador d'ahir, com a alternativa més clara al tríptic de grans favorits. El públic mataroní, però, no ha variat conducta. Froome, Contador i Valverde han estat els més aclamats en la quarta sortida d'etapa seguida de la Volta.