Les Jornades del Plat de Mataró fan 20 anys

Vuit restaurants de la ciutat i dos més de la comarca se sumen fins al 30 d’abril a la cuina dels tradicionals pèsols amb sèpia i patates

  • Redacció
  • Dilluns, 20 Març 2017 09:47

Plat de Mataró

Per vintè any seguit, una xifra rodona, els restaurants de Mataró se sumen a les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró. Pèsols amb sèpia i patates en tots els casos, sí, però cadascun aportant-hi tocs i variants personals amb un mes i mig per endavant perquè qui vulgui n’arribi a tastar, si vol, totes les variants proposades. Vuit establiments locals, un de Canet i un de Llavaneres configuren la particular ruta del Plat de Mataró d’aquest 2017.

Les jornades, que es van presentar en el tradicional acte a la seu del Gremi d’Hostaleria amb un tastet del plat inclòs compten amb la participació de deu restaurants: Caminetto, El Gourmand, Iluro, L'Harmonia, La Girella, La Nova Rosaleda, Mundial i Nuus-Hotel Atenea Port Mataró) de Mataró i El Parador de Canet de Canet de Mar i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres.

Plat de Mataró
El Gremi d’Hostaleria
Al llarg dels darrers vint anys, el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, amb seu a Mataró, s’ha posicionat com un Gremi bàsicament gastronòmic, fomentant en tot moment els productes de la terra i del nostre territori, els productes de kilòmetre zero. D’aquesta forma han col·laborat en la difusió de la cultura culinària mediterrània i de la gastronomia típica de la comarca del Maresme.

La recepta del Plat de Mataró, del Gremi

Ingredients:
~ Una sèpia de 500 grams.
~ ½ kg. de Pèsols de la Floreta desgranats
~ 3 Cebes tendres
~ 2 Alls tendres
~ 1 got de Vi Blanc d’Alella
~ 1 got petit d’oli d’oliva
~ ½ l. d'aigua amb sucre
~ 300 gr. Patates del Maresme
~ 1 Pols de sal

Per la picada:
~ 50 grs. Ametlles i avellanes.
~ 1 Nyora
~ 1 Gra d’all i julivert


Plat de Mataró

Elaboració:
En una cassola s’hi posa oli d’oliva i la sèpia tallada a trossos en fred. Quan s’hagi consumit l’aigua de la sèpia hi afegim les cebes i els alls tendres. Un cop cuit ho reguem amb vi blanc. Ho deixem reduir. Aboquem els pèsols i les patates, ho salem. Tot seguit ho cobrim amb l’aigua amb sucre. Quan la sèpia estigui tova hi afegim la picada.

Per a la picada:
En un morter hi piquem les ametlles i les avellanes, la nyora (que l’haurem  escaldat), l’all i julivert, i ho desfem amb una mica d’aigua.