Més muntanya i contra-rellotge per equips

La Volta Ciclista a Catalunya trenca la rutina dels recorreguts dels darrers anys amb al·licients a pràcticament cada jornada

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Dilluns, 20 Març 2017 00:00

Ciutat 2017, volta ciclistaDins el món del ciclisme i en l'extensa afi ció que té, força arrelada a casa nostra, els darrers anys s'havia criticat que el recorregut de la Volta fos quasi idèntic d'un any per l'altre. Enguany l'equip organitzador de l'UC Sants que lidera Rubén Peris, però, ha sacsejat la prova per complet disposant un recorregut en què cada etapa amaga al·licients. Promet ser una Volta sense treva.Des que va passar al mes de març, una setmana després de la París-Niça i la Tirrè-Adriàtica, la Volta a Catalunya està consolidada com una de les grans proves ciclistes per etapes de la primavera.
Aquest canvi, fet en època recent, ha permès que el nivell de participants s'hagi disparat, així com el cartell entre els millors ciclistes del món.

La CRE de Banyoles

El recorregut d'aquest any és més exigent que en les edicions precedents. Destaca la contra-rellotge llarga per equips que es farà a l'Estany de Banyoles en la segona etapa, però també la major presència de muntanya, de manera que tot i que no s'anirà cap altre dia fins a l'altitud de la Molina, dimecres des de Mataró, la Volta s'atreveix amb algun port oblidat i fi nals explosius que prometen fer les delícies dels espectadors.

Així, destaca especialment  i sor-preses com l'ascens de divendres al Montcaro i Lo Port, a la zona de l'Ebre o dissabte a la Musara, el penúltim dia, abans d'un descens vertiginós camí de Reus. Cada etapa, avisa Peris, amaga sorpreses. La Volta vol trencar el guió dels darrers anys.

Ciutat 2017, volta ciclista
El Tour n'assegura la continuïtat
La Volta Ciclista a Catalunya té garantida la seva continuïtat gràcies a la cobertura d'ASO, la poderosa empresa que controla el Tour de França, la Vuelta a Espanya, la París-Roubaix o el mateix ral·li Dakar, entre d'altres. El Periódico va avançar fa dies que darrere del nou patrocini de Carrefour per a la prova catalana –que portava anys amb problemes d'esponsorització– hi havia l'aval que la gran empresa francesa, propietària de les millors proves ciclistes, vol donar a la Volta. ASO s'implicaria, sempre segons el diari, en l'explotació dels drets de la Volta  que està organitzada per Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.