Activat el protocol per l'onada de fred

Mataró espera molt baixes temperatures ja que hi haurà una sensació tèrmica inferior als 0 graus

  • Redacció
  • Dilluns, 16 Gener 2017 18:59

Fred

L’Ajuntament de Mataró va activar ahir a primera hora de la tarda el protocol per baixes temperatures, que estableix les pautes i circuits de coordinació entre els diferents serveis municipals en cas d’onada de fred. Les previsions meteorològiques apunten que es donarà un descens de la temperatura que, unit al vent, provocarà una sensació tèrmica inferior als 0 graus centígrads.

Segons dades del Meteomar, servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, per a la nit de dilluns a dimarts s’espera que la temperatura a Mataró arribi a 1-2 graus positius, tot i que la sensació tèrmica serà inferior. La nit de dimarts a dimecres el descens serà més acusat i s’esperen temperatures inferiors als 0 graus.

L’Ajuntament recomana a la població que es mantingui informada sobre l’evolució de les condicions meteorològiques i segueixi els consells de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya davant situacions d’onada de fred i baixes temperatures. Especialment s’aconsella evitar els canvis sobtats de temperatura i estar pendent sobretot de les persones grans, els nadons i infants, i les persones amb problemes respiratoris; vestir-se amb roba adient pel fred si s’ha de sortir de casa i protegir-se cara i cap.