L'any que El Tot ha fet 35 anys

Una festa ciutadana a la Plaça de l'Ajuntament va ser el colofó d'aquest aniversari

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Dijous, 29 Desembre 2016 11:13

Ciutat 2014/2015, Parlament festa2016 ha estat un any important pel Tot Mataró i Maresme. El mitjà de comunicació més antic de la ciutat, i actualment de Catalunya, ha arribat a la xifra de 35 anys, un número rodó que va voler celebrar de forma compartida amb lectors i anunciants, fent-los partícips de l'aniversari. Va ser el 18 de maig del 1981 que el Tot Mataró sortia per primera vegada al carrer i en aquesta ocasió l'exemplar del dia 20 –que era divendres, òbviament– va ser del tot especial.

En aquelles pàgines repassàvem el que havia passat a Mataró durant els 35 anys de singladura de la revista, reforçant el vincle entre ciutadans i revista al llarg de mitja o tota una vida, depenent de les edats.

La celebració més popular va arribar l'endemà amb una tarda, vespre i nit de festa per a totes les edats a la Plaça de l'Ajuntament. En col·laboració amb la Fundació el Maresme va ser l'ocasió de presentar el Nan d'en Santi i a més a més hi va haver animació infantil, havaneres amb el 30è aniversari del Grup Mestre d'Aixa i concert jove amb Ignorantes. La plaça es va omplir per compartir 35 anys al servei de la ciutat i a prop dels nostres lectors.

Maribel Nieto
Ciutat 2014/2015, mataroni de l'any
8 de febrer
L'oncòloga Maribel Nieto es va convertir el 8 de febrer en la Mataronina de l'Any 2015, per votació popular, després de superar la Sílvia Serra i el Roger Cruañas en la final del Concurs. Era la setena convocatòria del Mataroní de l'Any, un certamen que el Tot organitza des del 2009 amb gran participació dels lectors, que proposen i voten els candidats. Nieto va ser pionera en el programa de detecció de càncer de mama de l'Hospital de Mataró.

Míriam Martínez
Ciutat 2014/2015, Miriam Martinez
14 de juliol
 L'altre gran Concurs que organitza el Tot Mataró cada any és al juliol i busca el Cartell Alternatiu de Les Santes. Són desenes els mataronins que hi participen cada any i centenars els vots que acumulen les diferents propostes que passen a votació. Si Laia Arnau va ser l'autora del cartell oficial, l'altra imatge de la Festa Major va dur la signatura de Míriam Martínez amb la proposta "Les Belles i les bèsties", que va ser el més votat pels mataronins.